Cape Coral RBF Z-dochter Lilly HX kampioen CK Limburg

29 juni 2019

Het was een succesvolle dag voor Stal Hendrix op de Centrale Keuring van het KWPN in Limburg. Uit de eerste jaargang van Cape Coral RBF Z werd Lilly HX tot kampioen verkozen, en Lusina eindigde als tweede. Daarnaast mogen nog twee merries van Stal Hendrix naar de Nationale Merriekeuring, en leverde Kempinski uit zijn eerste jaargang gelijk de kampioen.

Eerder deze week sprongen de merries al naar goede scores op de stamboekkeuring in Kessel. Op de Centrale Keuring maakte Lilly HX (Cape Coral RBF Z x Libero H) haar favorietenrol waar. “Lilly HX is een modern, langgelijnd bloedgemaakt sportpaard met veel atletisch vermogen”, sprak de jury. Haar moeder Melisimo nam met Michelle Spadone tweemaal deel aan de Wereldbekerfinale. Als tweede geplaatst werd de Cape Coral RBF Z-dochter Lusina (mv.Pharaon xx), in mede-eigendom van fokker Eb Krijthe. Net als Lilly HX heeft ook deze merrie 85 punten voor het springen behaald, en zij werd geroemd om haar goede model, bloedopdruk en lichtvoetige galop.

Complete merries
De halfzus van Kardinaal HX, de Entertainer-dochter Leader HX (mv.Karandasj), is als derde geplaatst in de finale bij de driejarige merries. En om het succes compleet te maken eindigde de Gaspahr-dochter Lebora (mv.Diarado) als vierde. Deze aansprekende merrie komt uit de eerste jaargang van Gaspahr en sprong op de stamboekkeuring naar 85 punten. “Als je als hengstenboer begint, weet je dat het een lange weg is. Het is mooi om te zien dat we blijkbaar op de goede weg zitten. Zowel met onze eigen fokkerij als met onze hengsten. Cape Coral RBF Z en Gaspahr hebben beide goede dochters laten zien uit hun eerste jaargang, waarbij ik wel moet zeggen dat Cape meer kansen heeft gehad. Als wij geloof hebben in een hengst, dekken we er onze beste merries bij. Heel mooi om te zien dat een aanparing van Cape Coral met de Wereldbeker-merrie Melisimo hier de kampioen heeft opgeleverd”, reageert Paul Hendrix enthousiast. “Uit de eerste jaargangen van Don Diablo HX en Entertainer hebben we destijds ook meerdere dochters laten zien op de keuringen, en dat heeft goed uitgepakt. Na twee keer een CK-kampioen van Don Diablo te hebben gehad, is het goed om te zien dat ook onze jongere generatie hengsten zich hier goed weet te presenteren!”

GCT-GP zege voor Bustique-zoon
Bij de veulens leverde Kempinski uit zijn eerste jaargang gelijk de Limburgse kampioen. De moderne, actief galopperende Opinski B van Kai en Lincy Bruynen maakte de beste indruk en is bovendien geselecteerd voor de Limburgse Veulenveiling. ’s Avonds zorgde een andere nakomeling van een hengst van Stal Hendrix voor geweldige reclame. Onder Maikel van der Vleuten sprong de pas negenjarige Bustique-zoon Beauville Z naar de overwinning in de hoog gedoteerde Global Champions Tour-Grand Prix van Monaco.

Foto Beauville Z -Eva van den Adel