Stamboek KWPN
Kleur Bruin
Geboortedatum 2006
Schofthoogte 1.70m
Dekgeld € 1.250,-

BUSTIQUE - Informatie

Bustique, leverancier van eersteklas springpaarden

Na een verblijf van drie jaar in de Verenigde Staten is de opvallend fokkende Indoctro-zoon terug bij Stal Hendrix, waardoor hij weer vers beschikbaar is. Als driejarige werd Bustique verkozen tot reservekampioen op de KWPN hengstenkeuring, en vervolgens kon hij worden ingeschreven met 81 punten. Na meerdere successen in de hengstencompetities en jonge paardenwedstrijden werd Bustique in 2014 tweede in de VHO Trofee en behaalde hij een reeks internationale klasseringen met Michel Hendrix op 1.45/1.50m-niveau.

In de tussentijd zijn de nakomelingen van Bustique zich uitstekend blijven ontwikkelen en presteert er een heel stel opvallend in de internationale sport. Daarmee bewijst Bustique zich als één van de beste verervers van zijn generatie, getuige onder meer ook zijn derde plaats op de HorseTelex hengstenranking. Beloftevolle nakomelingen als Beauville Z (Maikel van der Vleuten), Bisous van Overis (Isabell Bengtsson), Golia (Charles Luyckx), Florida Balia NL (Beau Schuttelaar), Gaga E (Rodrigo Almeida), Footlose HX (Pieter Keunen), Harvard HX (Conor McMahon) en International Popcorn (Loewie Joppen) ontwikkelen zich tot internationale smaakmakers. Mede daardoor genieten de nakomelingen van Bustique in zowel de sport als de handel een goede reputatie. In 2013 werd uit zijn eerste jaargang dochter Footlose HX (mv.Concorde) uitgeroepen tot NMK-kampioene.

Bustique is een volle broer van Yann Candele’s Grand Prix-springpaard Mustique, en een halfbroer van het Grand Prix-springpaard Noor (v.Libero H) van Carry Huis in ’t Veld. Zijn moeder Jutha staat tevens te boek als grootmoeder van internationale springpaarden als Dame Blanche (v.Clinton) en Hypnotic (v.Baloubet du Rouet), waarmee Bustique een sterke Oldenburgse prestatiestam vertegenwoordigt.

Stamboom

Indoctro
Capitol I
Capitano
Folia
Vanessa VII
Caletto II
Orgesch
Jutha
Grannus
Graphit
Odessa
Utopie
Argentinus
Uta II

Results

Offspring