De afgelopen 40 jaar heeft Stal Hendrix zich met een onafgebroken groei weten te ontwikkelen tot een wereldwijd gewaardeerd topbedrijf. Met de pijlers handel, training, sport en fokkerij richten de broers Paul en Emile Hendrix zich, samen met zonen Michel en Timothy, op het hoogst haalbare. Daarbij staan kwaliteit, een lange termijnvisie en optimale service richting de klanten centraal.

Grootvader Hendrix legde de basis voor het familiebedrijf. Hij had een landbouwbedrijf en maakte later de omslag naar sportpaarden. De grote ommekeer kwam voor hem toen hij mede-eigenaar was van één van de beste springpaarden ter wereld, Rex the Robber. Dat paard werd verkocht aan Alwin Schockemöhle, die er meerdere Grote Prijzen en zilver op het EK mee won. Voor zijn zonen Emile (1955) en Paul (1958) was het vanaf het begin af aan duidelijk dat zij verder wilden in de paarden, en vanaf 1977 hebben zij het bedrijf in Baarlo voortgezet. Terwijl Emile Hendrix zich in de jaren ’80 en ’90 ontpopte als topruiter, met onder meer deelname aan de Olympische Spelen, begon Paul zich meer en meer toe te leggen op de handel. Lange tijd kent Stal Hendrix één locatie, vanaf 2005 is daar de accommodatie in Kessel bijgekomen. Hier richt Paul zich met zijn gezin naast sport en handel, ook op het exploiteren van hengsten en is de fokkerij een belangrijke bedrijfstak geworden.

Nieuwe generatie
Hoewel beide gezinnen hun eigen locatie en verantwoordelijkheden hebben, is de samenwerking en de band binnen de familie ijzersterk. Met zonen Timothy (1985) en Michel (1987) zet het familieverhaal zich voort. Als ruiters weten ze precies waar het om draait in de sport, met hun ervaringen tot op Wereldbeker- en Nations Cup-niveau. Ook het gevoel voor de handel hebben ze meegekregen van hun vaders. Het juiste paard bij de juiste ruiter brengen, of andersom. Daar zijn zowel Timothy als Michel in gespecialiseerd, en daar ligt de kracht van Stal Hendrix. Op dit familiebedrijf staat kwaliteit voorop. Met een ongekend netwerk en een lange rij referenties is Stal Hendrix uitgegroeid tot een bedrijf dat wereldwijd een unieke status heeft verworven.

Via Stal Hendrix kwamen al vele toptalenten in handen van de juiste ruiters. Met name Canada en Amerika zijn al jarenlang belangrijke afzetgebieden. Bij Hendrix Training in Baarlo kunnen buitenlandse ruiters neerstrijken om de kneepjes van het vak te leren, en ruiters over de hele wereld weten Stal Hendrix te vinden voor exclusief paardenmateriaal in alle leeftijdscategorieën.