Stamboek Zangersheide
Kleur Schimmel
Geboortedatum 2009
Schofthoogte 1.73m
Dekgeld €1.000,-

CAPE CORAL RBF Z - Informatie

Cape Coral RBF Z, imponerend op alle fronten

De opvallende Cape Coral RBF Z timmert in zowel de sport als fokkerij hard aan de weg. Zijn eerste fokkerijresultaten zijn ronduit veelbelovend, zo konden uit zijn eerste jaargang meerdere merries worden uitgeroepen tot KWPN keuringskampioenen en tonen zijn oudste nakomelingen veel talent onder het zadel.

Om deze internationaal 1.50m-geklasseerde hengst in 2020 alle kansen voor de sport te geven, zal hij komend seizoen alleen via diepvriessperma beschikbaar zijn voor de fokkerij. Na een succesvolle periode onder Pieter Keunen behoort Cape Coral RBF Z nu tot de toppaarden van Michel Hendrix. Deze imponerend springende AES-goedgekeurde hengst lijkt alles in huis te hebben om door te groeien naar het hoogste niveau.

Zijn vader Cornet Obolensky is één van de beste verervers aller tijden. Onder Marco Kutscher nam hij deel aan de Olympische Spelen en als fokhengst heeft hij zich dubbel en dwars bewezen. Nakomelingen als Cornet d’Amour, Clooney, Corbinian, Comme Il Faut, Cornado NRW en Cornet du Lys schitteren op het hoogste niveau. Cape Coral RBF Z is gefokt uit de merrie Gerona PP die zelf succesvol op 1.40m-niveau is uitgebracht door Mans Buurman en afstamt van stempelhengst Argentinus. Zij bracht ook de BWP goedgekeurde hengst Oliver Obolensky, een volle broer van Cape Coral RBF Z. Grootmoeder Corrada leverde onder meer het internationale 1.45m-springpaard Atlantis PP Z (v.Air Jordan) van Tess Carmichael. Het betreft hier de Holsteiner stam 429, bekend van uitschieters als Numero Uno, Dutch Capitol, Lorenz, Kassini Jac en Bellinda.

In 2019 drukte Cape Coral RBF Z zijn stempel op het KWPN merriekeuringsseizoen. Zijn dochters Lilly HX (Limburg) en Lady dy Loma (Noord-Brabant) werden uitgeroepen tot CK-kampioenes en dochter La Suprise SF (Overijssel) eindigde als reservekampioen. Vier Cape Coral RBF Z-merries werden uitgenodigd voor de Nationale Merriekeuring, waar Lilly HX in de finale als vierde geplaatst werd. Zijn dochter La Luna Especiale viel op in de merrietest waarvoor ze met 83 punten slaagde.

 

Stamboom

CORNET OBOLENSKY
CLINTON
CORRADO I
URTE
RABANNA VAN COSTERSVELD
HEARTBREAKER
HOLIVEA VAN COSTERSVELD
GERONA PP
ARGENTINUS
ARGENTAN I
DORLE
CORADA
COROFINO I
HENRIETTE II

Videos

Results

Offspring