Stamboek KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Kleur Vos
Geboortedatum 2009
Schofthoogte 1.70m
Dekgeld € 1.000,-

ENTERTAINER - Informatie

Entertainer, ontwikkelt zich sterk in sport en fokkerij

Na een succesvolle sportloopbaan bij de jonge paarden onder Pieter Keunen, zet Entertainer zijn carrière in de internationale sport voort met Michel Hendrix. Op 1.45/1.50m-niveau etaleert de negenjarige voshengst zijn spraakmakende kwaliteiten. Met zijn goede galop, instelling, atletische vermogen en excellente techniek lijkt hij alles in huis te hebben voor het grote werk. Eerder werd Entertainer al derde in de ISAH Cup voor zesjarigen, en behaalde hij de zevende positie op het WK.

Ook als vererver timmert Entertainer hard aan de weg. Hij fokt uniform en geeft zijn extra model, front, galoppade, ras en techniek door aan zijn nakomelingen. Dat resulteerde al menigmaal in succes, zo kreeg hij uit zijn eerste drie jaargangen niet minder dan vier zonen aangewezen voor het KWPN verrichtingsonderzoek: Iniesta M, Ikoon, Just So Especiale en King Kong TCS. In de jonge paardenwedstrijden vallen de jonge Entertainers op met hun springaanleg, reflexen en goede rijdbaarheid.

Genetisch gezien zit Entertainer eveneens heel sterk in elkaar. Hij stamt af van de Grand Prix-hengst Warrant, die onder meer ook Wereldkampioen Garant leverde. Zijn moeder Shilavsca Fortuna bracht eerder al de Carolus II-zoon Cooper, die voor €105.000,- werd verkocht tijdens de Expo Talent Sale en nu in het 1.40m geklasseerd is. Moeder Shilavsca Fortuna sprong zelf op 1.30m-niveau en uit deze directe lijn komen ook verdienstelijke internationale springpaarden als Bulavsco (Sanne Thijssen), Brighton Bay (Emma Augier de Moussac), Zellobee (Maureen Bonder) en Bull Run’s Divine Fortune (Kristen Vanderveen).

Stamboom

WARRANT
NUMERO UNO
LIBERO H
JOLANDA
KARANTA
NIMMERDOR
FURANTA
SHILAVSCA FORTUNA
CORLAND
COR DE LA BRYERE
THYRA
MHILAVSCA FORTUNA
VOLTAIRE
ILAVSCA FORTUNA

Videos

Results

Offspring