Stamboek KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Kleur Vos
Geboortedatum 2009
Schofthoogte 1.70m
Dekgeld € 1.000,-

ENTERTAINER - Informatie

Entertainer, ontwikkelt zich sterk in sport en fokkerij

Na een succesvolle sportloopbaan bij de jonge paarden onder Pieter Keunen, behoort Entertainer nu tot de internationale troeven van Michel Hendrix. Op internationaal 1.50m-niveau etaleert de voshengst zijn spraakmakende kwaliteiten. Eerder werd Entertainer al derde in de ISAH Cup voor zesjarigen, en behaalde hij de zevende positie op het WK. Entertainer loopt momenteel op 1.60m niveau en behaalde afgelopen seizoen veel internationale klasseringen zoals o.a.  een vierde plaats in het 1.45m van CSI2* De Peelbergen, een vijfde plaats in het 1.50m van CSI4* Saint Tropez en op datzelfde concours een vierde plaats in het 1.45m.

Ook als vererver timmert Entertainer hard aan de weg. Hij fokt uniform en geeft zijn extra model, front, galoppade, ras en techniek door aan zijn nakomelingen. Bij het KWPN is uit zijn tweede jaargang zoon Karamba goedgekeurd en in de jonge paardenwedstrijden vallen de jonge Entertainers op met hun springaanleg, reflexen en goede rijdbaarheid. Getuige onder meer ook de via de Dutch Sport Horse Sales verkochte toekomsttalenten Jermaine HX en Joyko Keysershof.

Genetisch gezien zit Entertainer eveneens heel sterk in elkaar. Hij stamt af van de Grand Prix-hengst Warrant, die onder meer ook Wereldkampioen Garant leverde. Zijn moeder Shilavsca Fortuna bracht eerder al de Carolus II-zoon Cooper, die voor €105.000,- werd verkocht tijdens de Expo Talent Sale en nu in het 1.40m geklasseerd is. Moeder Shilavsca Fortuna sprong zelf op 1.30m-niveau en uit deze directe lijn komen ook verdienstelijke internationale springpaarden als Bulavsco (Sanne Thijssen), Brighton Bay (Emma Augier de Moussac), Zellobee (Maureen Bonder) en Bull Run’s Divine Fortune (Kristen Vanderveen).

Stamboom

WARRANT
NUMERO UNO
LIBERO H
JOLANDA
KARANTA
NIMMERDOR
FURANTA
SHILAVSCA FORTUNA
CORLAND
COR DE LA BRYERE
THYRA
MHILAVSCA FORTUNA
VOLTAIRE
ILAVSCA FORTUNA

Videos

Results

Offspring