Stamboek KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Kleur Bruin
Geboortedatum 2011
Schofthoogte 1.74m
Dekgeld € 1.000,-

GASPAHR - Informatie

Gaspahr bewijst zich op 5*-niveau

De imponerend springende Gaspahr heeft zich positief ontwikkeld onder Pieter Keunen en wordt nu op internationaal Grand Prix-niveau uitgebracht door Giampiero Garofalo. In 2021 debuteerde het duo met een tiende plek op 1.60m-niveau in de Rolex Grand Prix van Rome, kort nadat ze de Grand Prix van Opglabbeek wisten te winnen. Afgelopen jaar wonnen ze het 1.50m op CSI3* Eindhoven en de Grand Prix van CSI2* Kronenberg. Voor komend seizoen zal de focus opnieuw op de sport liggen, waardoor hij alleen via diepvriessperma beschikbaar zal zijn.

Onder de Italiaanse vlag heeft Gaspahr zijn Nations Cup-debuut gemaakt. Paul Hendrix: “Gaspahr springt zich in de kijker met Giampiero en we hopen dat ze komend seizoen opnieuw van waarde kunnen zijn voor het Italiaanse team. Ons ultieme doel is deelname aan de Olympische Spelen. Vooralsnog verloopt zijn sportloopbaan volgens plan, en minstens zo belangrijk is dat zijn oudste nakomelingen veel indruk maken in de jongepaardenwedstrijden.” Gaspahr vererft zijn springkwaliteiten, goede model en dito rijkwaliteiten. In de Blom Cup vielen uit zijn eerste jaargang onder meer Daan van Geel’s Lumanda I, die vijfde werd in de finale en finaliste Laska JDV positief op. Ook in de veilingen bleken Gaspahr-nakomelingen meer dan eens in trek.

Vader Berlin was jarenlang een ambassadeur voor de Nederlandse springsport onder Gerco Schröder. In de fokkerij heeft Berlin zich weten te onderscheiden dankzij nakomelingen als H&M Extra, Athene, Zilverstar T en Zerlin. Ook van moederszijde voert Gaspahr interessante genen. Uit deze directe moederlijn komt onder meer het Olympische springpaard Sterrehof’s Dante.

2023 | Alleen diepvries-sperma beschikbaar.

WFFS-status: geen drager

Stamboom

BERLIN
CASSINI I
CAPITOL I
WISMA
ESTIA
CARETINO
VARDANA
COSTA
TANGELO VAN DE ZUUTHOEVE
NARCOS II
OLYMPIA VAN DE KREKEBEKE
RIANTE
RAGAZZO
JANTE

Videos

Results

Offspring