Stamboek KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Kleur Bruin
Geboortedatum 2011
Schofthoogte 1.75m
Dekgeld € 1.000,-

GASPAHR - Informatie

Gaspahr, de juiste mix van bloed en vermogen

Onbegrensd vermogen, zeer voorzichtig en een grote mate van werkwilligheid. Dat kenmerkt de imponerende hengst Gaspahr. Onder Pieter Keunen geeft de Berlin-zoon keer op keer zijn visitekaartje af op de nationale en internationale concoursen. Als vijfjarige won hij al de Stal Hendrix-competitie en vorig jaar sprong hij met veel gemak twee dagen foutloos op het WK voor zesjarigen. Gaspahr is als driejarige goedgekeurd bij het KWPN en in het verrichtingsonderzoek maakte hij destijds al veel indruk met zijn vermogen, werklust en instelling.

Zijn vader Berlin was jarenlang een echte ambassadeur voor de Nederlandse springsport onder Gerco Schröder. Ze behaalden sportieve hoogtepunten als het winnen van teamgoud op het WK in Aachen en Europees teamgoud in Mannheim. In de fokkerij heeft Berlin zich weten te onderscheiden dankzij nakomelingen op topniveau als Extra, Athene, Zilverstar T en Zerlin. Ook van moederszijde voert Gaspahr interessante genen. Zijn moeder Costa sprong zelf in het 1.30m en stamt af van topvererver Tangelo van de Zuuthoeve. Overgrootmoeder Jante gaf het Grand Prix-springpaard Triple (v.Gran Corrado) die jarenlang succesvol was onder Michel Hendrix. Zij waren mede verantwoordelijk voor het teamzilver tijdens het EK Young Riders in 2008. Ook de KWPN goedgekeurde hengst No Limit (v.Indoctro) is een directe nakomeling van Jante.

De eerste nakomelingen van Gaspahr zijn in 2016 geboren. Hij lijkt zijn formaat, lichtvoetigheid en springaanleg in sterke mate te vererven.

Stamboom

BERLIN
CASSINI I
CAPITOL I
WISMA
ESTIA
CARETINO
VARDANA
COSTA
TANGELO VAN DE ZUUTHOEVE
NARCOS II
OLYMPIA VAN DE KREKEBEKE
RIANTE
RAGAZZO
JANTE

Videos

Results

Offspring