Stamboek KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Kleur Bruin
Geboortedatum 2011
Schofthoogte 1.74m
Dekgeld € 1.250,-

GASPAHR - Informatie

Gaspahr, veelbelovende vererver die zich bewijst op 5*-niveau

De lichtvoetige en met vermogen springende Gaspahr wordt op internationaal Grand Prix-niveau uitgebracht door Giampiero Garofalo. In 2021 debuteerde het duo met top-tien-resultaat in de Rolex Grand Prix van Rome, kort nadat ze de Grand Prix van Opglabbeek wisten te winnen. Tot hun sportieve hoogtepunten behoren verder zeges in het 1.50m op CSI3* Eindhoven, de Grand Prix van CSI2* Kronenberg en een tweede plek in de 1.55m-Grand Prix van CSI3* Lichtenvoorde. Voor komend seizoen zal de focus opnieuw op de sport liggen, waardoor Gaspahr alleen via diepvriessperma beschikbaar zal zijn.

Onder de Italiaanse vlag heeft Gaspahr al meerdere keren zijn waarde in de Nations Cup-wedstrijden bewezen, waaronder in de finale in Barcelona. Paul Hendrix: “Gaspahr springt zich in de kijker met Giampiero en komend seizoen kunnen ze opnieuw van waarde zijn voor het Italiaanse team. Zijn sportloopbaan verloopt volgens plan, en minstens zo belangrijk is dat zijn oudste nakomelingen veel indruk maken in de jongepaardenwedstrijden.” Gaspahr vererft zijn springkwaliteiten, goede model en dito rijkwaliteiten. Uit zijn eerste jaargang vallen onder meer Daan van Geel’s Lumanda I, die werd verkocht aan Athina Onassis en Jan Tops, en Laska JDV positief op. Laatstgenoemde behoort nu tot de toekomstpaarden van Tim Stockdale. Ook in de veilingen blijken Gaspahr-nakomelingen meer dan eens in trek.

Vader Berlin was jarenlang een ambassadeur voor de Nederlandse springsport onder Gerco Schröder. Ze wonnen onder meer teamgoud op het WK in Aachen en EK in Mannheim. In de fokkerij heeft Berlin zich weten te onderscheiden dankzij nakomelingen als H&M Extra, Athene, Zilverstar T en Zerlin. Ook van moederszijde voert Gaspahr interessante genen. Uit deze directe moederlijn komt onder meer het Olympische springpaard Sterrehof’s Dante.

2024 | Alleen diepvries-sperma beschikbaar.

WFFS-status: geen drager

Stamboom

BERLIN
CASSINI I
CAPITOL I
WISMA
ESTIA
CARETINO
VARDANA
COSTA
TANGELO VAN DE ZUUTHOEVE
NARCOS II
OLYMPIA VAN DE KREKEBEKE
RIANTE
RAGAZZO
JANTE

Videos

Results

Offspring