Paul Hendrix is een fokker in hart en nieren. Hij is zeer begaan met de fokkerij in het algemeen, en in het bijzonder is hij trots op de Limburgse fokkerij. Jaarlijks worden er bij Stal Hendrix zo’n 25 veulens gefokt, en daarnaast worden er een stel interessante veulens aangekocht, om zo niet geheel afhankelijk te hoeven zijn van het aanschaffen van jonge, talentvolle paarden. Uit de eigen opfok worden ook steevast paarden geleverd aan de Dutch Sport Horse Sales. Zoals bij alles waar Stal Hendrix voor staat, is kwaliteit het uitgangspunt. Door een sterke basis te leggen met bewezen sportmerries uit goede stammen, heeft Stal Hendrix een hoogwaardige fokkerij opgebouwd. 

Bij het KWPN zijn de door Stal Hendrix zelfgefokte hengsten Don Diablo HX, Fandango HX en Kardinaal HX goedgekeurd. Ook op de merriekeuringen werd al menig succes behaald met eigen fokproducten, waaronder de Bustique-dochter Footlose HX die in 2013 tot nationaal kampioene verkozen werd. In de internationale sport zijn fokproducten als Apart (v.Larino) van Pieter Devos, Capall Zidane HX (v.Concorde) van Ronan McGuigan en Anatevka (v.Ustinov) van Susanna Granroth al uitstekende referenties gebleken.

Inmiddels is Stal Hendrix op een punt aangekomen dat de eigen fokproducten een verbetering kunnen zijn voor mensen die een stap vooruit willen maken in de fokkerij. Stal Hendrix kan van toegevoegde waarde zijn wanneer een fokker bijvoorbeeld op zoek is naar jonge merries met een toppedigree. De selectie is immers al gedaan. Geïnteresseerden worden voorzien van een eerlijk advies dat aansluit bij het fokdoel.