Stamboek KWPN
Kleur Vos
Geboortedatum 2015
Schofthoogte 1.69m
Dekgeld € 800,-

KEMPINSKI - Informatie

Kempinski, de moderne Darco-zoon uit een sterke sportstam

Als eerste zoon van de invloedrijke topvererver Darco in twintig jaar, heeft de moderne Kempinski het dekbrevet verdiend bij het KWPN. Naast een sportcarrière tot op Olympisch niveau, met een zevende plaats individueel in Barcelona in 1992, heeft de Belgische ambassadeur Darco heeft een ongekend nalatenschap achtergelaten. Hij leverde een lange rij Grand Prix-paarden waaronder Parco, Sapphire, Winningmood van de Arenberg en Non Stop.

Niet alleen van vaderskant, maar ook van moederskant heeft Kempinski zijn springaanleg meegekregen. Zijn moeder Ckinalaris is een halfzus van de goed presterende Donnalaris (v.Calido I, ISP 1.50m) en Sante Caterina (v.Cavalier, ISP 1.45m). Via de internationale sport- en fokhengsten Lupicor en Iroko gaat de lijn terug op de bekende Nimmerdor-dochter Jolaris, die aan de basis staat van talloze succespaarden waaronder internationaal 1.45/1.50m-springende nazaten als Expert, Zip, Captain, Within Temptation en Cupido evenals ‘USA horse of the year’ Cuba.

In het voorjaar van 2018 is Kempinski goedgekeurd bij het KWPN. Met zijn lichtvoetige galop (8,5), goede springkwaliteiten, extra rijdbaarheid (9) en dito instelling (8,5) kwam hij tot een overtuigend puntentotaal van 82,5. In het rapportage wordt hij omschreven als een eerlijke, betrouwbare en ongecompliceerde hengst met een goede tot zeer goede instelling. De galop is lichtvoetig en met een goede ruimte en balans. Kempinski springt goed met het lichaam naar boven, met goede reflexen, een goed lichaamsgebruik en een goede voorbeentechniek. Kempinski lijkt voorzichtig en toont veel vermogen. Als springpaard heeft Kempinski veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel. Hij kan de galop, springkwaliteit, rijdbaarheid en instelling verbeteren in de springpaardenfokkerij.

 

Stamboom

DARCO
LUGANO VAN LA ROCHE
LUGANO I
ADLERFLUT
OCOUCHA
CODEX
LATOUCHA
CKINALARIS
LUPICOR
LUX
JOURDETTE S
NALARIS
IROKO
JOLARIS

Videos