Stamboek KWPN
Kleur Bruin
Geboortedatum 2015
Schofthoogte 1.72m
Dekgeld € 800,-

KARDINAAL HX - Informatie

Kardinaal HX, de topatleet met twee Grand Prix-ouders

Kardinaal HX heeft het allemaal. Een extra model, een uitstekende afkomst en overtuigende rij- en springkwaliteiten. Zijn beide ouders hebben zich met Michel Hendrix bewezen tot op 1.60m-niveau en daarmee zijn de vooraanstaande Niki- en Balia-stammen samengebracht.

Kardinaal HX toont veel gelijkenis met zijn Grand Prix-moeder Wimette, die jarenlang in de internationale sport heeft gepresteerd. Deze vermogende merrie is op haar beurt een halfzus van het internationale 1.50m-paard Zamette (Urs Fäh). Grootmoeder Rimette is een halfzus van de succesvolle Grand Prix-paarden Nirmette (Markus Fuchs) en Sjarmette (Tim Gredley), waarmee Kardinaal HX uit een ijzersterke vertakking van de Balia-stam komt. Zijn vader Don Diablo HX behaalde al meerdere topklasseringen op 1.50m-niveau en drukt ook als vererver een stempel. Zo bracht Don Diablo HX al tweemaal de reservekampioene op de Nationale Merriekeuring, namelijk Irmette Balia PJ en Jauanda T.

In het KWPN verrichtingsonderzoek viel Kardinaal HX op met zijn atletische galop, goede lichaamsgebruik en surplus aan atletisch vermogen. In het rapportage wordt hij omschreven als een hengst met veel bereidheid tot werken, die zich goed laat bewerken. De galop is lichtvoetig, actief met een goede ruimte en veel balans. Kardinaal HX springt goed met het lichaam naar boven, met goede reflexen, een goed lichaamsgebruik en een goede voorbeentechniek waarbij de sprong achter goed wordt afgemaakt. Kardinaal HX lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel atletisch vermogen. In Den Bosch was hij al als vierde geplaatst in de kampioenskeuring en hij wordt door Pieter Keunen verder opgeleid voor de sport.

Stamboom

DON DIABLO HX
VITTORIO
CALIPPO
MA BELLE
ZOLANIKI
CALVADOS
PIPPI-NIKI
WIMETTE
KARANDASJ
FEDOR
CORRIE
RIMETTE
BURGGRAAF
IRMETTE

Videos