Stamboek KWPN
Kleur Bruin
Geboortedatum 2015
Schofthoogte 1.74m
Dekgeld € 1.000,-

KARDINAAL HX - Informatie

Kardinaal HX, van underdog naar kampioen

Onder Pieter Keunen kwam Kardinaal HX in 2020 tot een prachtig sportief hoogtepunt door de Blom Cup voor vijfjarigen op zijn naam te schrijven. Paul Hendrix: “Het was fantastisch dat hij het kampioenschap won in Valkenswaard, en dat heeft hij zeker niet cadeau gekregen. Hij sprong met geweldige reflexen en liet, zeker voor zo’n groot paard, zien heel snel en wendbaar te zijn. Wij hebben altijd in hem geloofd en zijn van mening dat hij absoluut kansen verdiend in de fokkerij.”

De eerste nakomelingen van Kardinaal HX combineren goede modellen met bovengemiddelde kwaliteiten bij het vrij springen. Gezien zijn sterke afstamming is het geen verrassing dat Kardinaal HX voor sport en fokkerij een aanwinst is.

Kardinaal HX toont veel gelijkenis met zijn moeder Wimette, die tot op Grand Prix-niveau heeft gepresteerd met Michel Hendrix. Deze vermogende merrie is op haar beurt een halfzus van het internationale 1.50m-paard Zamette. Grootmoeder Rimette is een halfzus van de succesvolle Grand Prix-paarden Nirmette en Sjarmette, waarmee Kardinaal HX uit een ijzersterke vertakking van de Balia-stam komt. Zijn vader Don Diablo HX behaalde meerdere topklasseringen tot op 1.60m-niveau en drukt ook als vererver een stempel.

Stamboom

DON DIABLO HX
VITTORIO
CALIPPO
MA BELLE
ZOLANIKI
CALVADOS
PIPPI-NIKI
WIMETTE
KARANDASJ
FEDOR
CORRIE
RIMETTE
BURGGRAAF
IRMETTE

Videos