LIMBURGSE VEULENVEILING

- Jaarlijkse internationale veulenveiling sinds 2000 -

In 2012 is voor de Limburgse Veulenveiling een nieuw tijdperk aangebroken. Elf jaar lang was de organisatie in handen van de Stichting Limburgse Veulenveiling. In 2012 werd de veiling voor het eerst georganiseerd onder de vlag van Stal Hendrix. Ook Stal Hendrix zal zich volledig inzetten voor de Limburgse fokkers. Zij krijgen de mogelijkheid om hun veulens de weg in de wereld te laten vinden. Het doel van de Limburgse Veulenveiling is om een afzetmarkt te creëren voor het Limburgse fokgebied.

De veiling in 2016 werd gekenmerkt door de aansprekende collectie die uit 107 veulens bestond. Deze dertiende editie was succesvoller dan ooit tevoren. De hoofdreden voor de vele veulens is de samenwerking met dressuurspecialist Gertjan van Olst bij de organisatie. Tevens is er een aparte selectiecommissie voor dressuurveulens in het leven geroepen. Dit heeft een flinke impuls opgeleverd.

In totaal kwamen er 107 veulens onder de hamer en werd een gemiddelde veilingprijs van €9.100,- gerealiseerd. Wederom een stijging ten opzichte van vorig jaar. De veilingtopper, Lardeaux (Ferdeaux x Wynton) ging onder de hamer voor een recordbedrag van € 45.000,-. Het duurste veulen ooit verkocht op de Limburgse Veulenveiling.

De veiling heeft inmiddels een zeer internationaal karakter. Meer dan 40 procent van de veulens vertrok naar het buitenland. Geïnteresseerden vanuit 29 verschillende landen keken via de live stream op de website met de veiling mee.