Alle acht merries ster verklaard op KWPN-keuring

25 juni 2019

Zoals de laatste jaren gebruikelijk werd er vandaag een stamboekkeuring bij Stal Hendrix in Kessel georganiseerd. Alle acht aangeboden merries verdienden het sterpredicaat, waaronder zes met een minimale score van 80 punten voor het springen. Cape Coral RBF Z maakte een sterke indruk als vererver, onder meer dankzij de topscoorder Lilly HX die 85 punten kreeg voor het springen.

Bijna alle merries komen uit de eigen fokkerij van Stal Hendrix. Zo ook Lilly HX (v.Cape Coral RBF Z), een dochter van de Grand Prix-merrie Melisimo (v.Libero H) waarmee Michelle Spadone deelnam aan meerdere Wereldbekerfinales. Zij werd ster met 80 punten voor exterieur en 85 voor het springen. “De merrie viel op met haar goede en gemakkelijke galop, snelle reflexen, zeer goede manieren en goede sprongafloop. Daarbij liet ze zien over heel veel vermogen te beschikken en voor dat onderdeel hebben we haar 90 punten kunnen geven”, lichtte inspecteur Arnold Kootstra toe. Ook Lusina (Cape Coral RBF Z x Pharaon xx), in mede-eigendom van fokker E. Krijthe, verdiende 85 punten voor het springen. “Deze bloedgemaakte merrie heeft een hele goede, sterke galop en springt met goede reflexen, techniek en lichaamsgebruik. Ze bukt goed en toont veel vermogen.”

Cape Coral RBF Z
De derde Cape Coral RBF Z-dochter kreeg 80 punten voor het springen. Deze Lady Diva HX (mv.Indoctro) is een dochter van de internationaal 1.40-geklasseerde Diva HX en daarmee kleindochter van de Grand Prix-merrie Bonita (v.Bal Pare), die met Jessica Kürten presteerde. Zij maakte indruk met haar ruime, lichtvoetige galop. Ze springt met een goede techniek, veel gemak en veel vermogen. “Cape Coral RBF Z heeft echt een goede indruk gemaakt met zijn dochters. Ze hebben stuk voor stuk een langgelijnd model, een lichtvoetige galop en veel vermogen”, sprak de KWPN-inspecteur enthousiast. Eerder dit keuringsseizoen sprong La Suprise SF van fokker Henry Huis in ’t Veld al naar 85 punten. Op de Centrale Keuring van Overijssel eindigde zij als tweede, met een uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring.

Complete merries
De als veulen aangeschafte Lady Blue Especiale (Cardento x Indoctro), gefokt door Jack Verstappen, is ster verklaard met 80 punten voor exterieur en springen. “Deze jeugdige, aansprekende bouwde duidelijk op bij het springen. Ze heeft een hele goede, actieve en lichtvoetige galop en springt met goede reflexen en vermogen”, aldus Arnold Kootstra over deze kleindochter van de Grand Prix-merrie Especiale (v.Voltaire). Met dezelfde score verdiende Leader HX (Entertainer x Karandasj), een halfzus van de KWPN-goedgekeurde hengst Kardinaal HX (v.Don Diablo HX), het sterpredicaat. “Leader HX is een grootramige merrie en maakte veel indruk met haar vermogen. Ze doet alles met veel gemak en ze springt altijd goed van de paal.” Van Gaspahr maakte dochter Lebora (mv.Diarado), gefokt door familie Leenders uit Helden, een sterke indruk bij het springen. Hier kreeg ze 85 punten voor, waaronder 90 punten voor haar zeer goede reflexen. Ook met haar goede sprongafloop, afdruk en vermogen deed deze Gaspahr-dochter van zich spreken.

Aanstaande zaterdag komen vijf merries in actie op de Centrale Keuring van Limburg, dat in Panningen wordt georganiseerd. Hier maken de merries kans op een uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring.

Foto Lilly HX – Marian Sijben