Stamboek KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Kleur Vos
Geboortedatum 2008
Schofthoogte 1.69m
Dekgeld € 1.000,-

DON DIABLO HX - Informatie

Don Diablo HX, de in opkomst zijnde vererver

De bloedgemaakte Don Diablo HX heeft zich ontwikkeld tot één van de toppaarden van Michel Hendrix. Begin dit jaar wonnen ze de 1.50m-Grote Prijs op de KWPN Stallion Show, en ook internationaal behaalden ze al meerdere topklasseringen op dit niveau. Al op negenjarige leeftijd maakte de hengst zijn 1.60m-debuut en Don Diablo HX heeft al sportpaard nog veel in het verschiet.

In de pedigree van Don Diablo HX is de veredelaar Vittorio samengebracht met de vooraanstaande Niki-stam, bekend door toppaarden als GP-winnaar Apollo van Nick Skelton en de Olympische Promise Me van Ian Millar. Zijn moeder Zolaniki is in Noorwegen op 1.40m-niveau uitgebracht door Celine Marie Foss en is een halfzus van drie (inter)nationale 1.40m-springpaarden, waaronder Coeur de Chéri (v.Verdi). Grootmoeder Pippi-Niki is een halfzus van het Grand Prix-springpaard Lajos (v.Faust Z), de 1.50m-springende Joniki (v.Derrick) en de hengst Ekstein (v.Zion). Vader Vittorio presteerde op internationaal 1.50m-niveau en bewijst zijn waarde in de fokkerij dankzij nazaten als Barcelona, Dittorio-S en Coup de Foudre V.

Als vererver weet de KWPN-goedgekeurde hengst Don Diablo HX zijn stempel sterk te drukken. Hij geeft veel bloed, instelling en kwaliteit door aan zijn nakomelingen. Dat bracht al meerdere malen spraakmakend succes, zo is hij vader van twee reservekampioenes op de Nationale Merriekeuring, namelijk de Limburgse kampioensmerries Irmette Balia PJ (mv.Ustinov) en Jauanda T (mv.Quintero). Ook in de jonge paardencompetities vallen jonge Don Diablo’s positief op. In 2018 is zijn zoon Kardinaal HX goedgekeurd bij het KWPN.

 

Stamboom

VITTORIO
CALIPPO
CONCERTO II
GUNDA IV
MA BELLE
MARTEL XX
BEAUTY I
ZOLANIKI
CALVADOS
URIEL
GOLD ROSE
PIPPI-NIKI
INDOCTRO
ZANIKI

Videos

Results

Offspring