Hengsten laten zich overtuigend zien in aanlegtest

7 februari 2021

Als vervanger van de hengstencompetitie organiseerde het KWPN dit jaar een aanlegtest. Met veruit de hoogste cijfers kwam de Aganix du Seigneur-zoon Lambada Shake AG tot het beste resultaat bij de vijfjarigen, terwijl ook regerend Blom Cup-kampioen Kardinaal HX weer twee goede nulrondes uit zijn mouw schudde.

Pieter Keunen reisde met drie KWPN-goedgekeurde hengsten af naar Ermelo. Met Ludovicus (v.Edinburgh) kreeg hij in de tweede ronde een 8,5 voor het springen van juryleden Hester Klompmaker en Henk van den Broek, terwijl Lambada Shake AG (v.Aganix du Seigneur) als verrichtingskampioen zijn favorietenrol volledig waarmaakte met een 9,5 voor het springen. “Ik denk dat we hier echt te maken hebben met een fenomeen in de dop! Lambada Shake AG springt zoals je het graag wil zien: met heel veel reflexen, veel macht en veel vermogen”, sprak Hester Klompmaker enthousiast. Ook de Edinburgh-zoon Ludovicus kreeg mooi commentaar. “Deze hengst galoppeert met een sterk achterbeen en dat zien we ook op de sprong terug. Daarbij springt hij met een goede voorbeentechniek en veel vermogen.”

Foutloos
Bij de zesjarigen kwam Pieter succesvol met Kardinaal HX (v.Don Diablo HX) aan de start, met twee mooie nulrondes als resultaat. “In de tweede ronde was deze hengst mooi ontspannen, waardoor hij goed met de schoft omhoog springt. Daarbij zijn de galop en afzet van Kardinaal HX lichtvoetig, hij toont vermogen en valt daarnaast op met zijn grote mate van voorzichtigheid en het gemak waarmee hij alles doet”, sprak de jury. Daarmee werd het een succesvolle dag voor Stal Hendrix en Pieter Keunen. “Ik ben heel blij met hoe de drie hengsten zich hebben laten zien. Lambada Shake wordt normaal gesproken door Tim van den Oetelaar gereden maar het was beslist geen straf om hem hier te mogen rijden! Ludovicus ontwikkelt zich ook positief en Kardinaal HX deed waar hij zo goed in is: foutloos springen. Alle drie de hengsten geven me het gevoel dat ze veel in hun mars hebben dus we trainen nu mooi verder”, reageerde Pieter.

Foto: Paardenkrant/Horses.nl