Stamboek KWPN
Kleur Bruin
Geboortedatum 2016
Schofthoogte 1.70m
Dekgeld €900,-

LUDOVICUS - Informatie

Ludovicus, uitblinker met inzet en atletisch vermogen

Uit de tweede jaargang van de internationaal 1.50m-springende hengst Edinburgh komt deze opvallende atleet Ludovicus. Met zijn extra model, uitstekende instelling, krachtige galop en surplus aan atletisch vermogen lijkt deze KWPN-goedgekeurde hengst voor zowel sport als fokkerij een aanwinst.

De genetisch interessante Edinburgh heeft al menigmaal zijn springkwaliteit laten zien en sinds eind 2019 wordt hij uitgebracht door topruiter Maikel van der Vleuten. Op achtjarige leeftijd eindigde hij als tweede in de Grand Prix van CSI2* Mariënheem en een jaar later gooide Edinburgh hoge ogen door foutloos vijfde te worden in de 1.50m Sires of the World in Lanaken. Ludovicus’ moeder Fanetra combineert de bewezen internationale sport- en fokhengsten Balou du Rouet en Clinton, waarmee Ludovicus over een interessante bloedsopbouw beschikt. Ze is bovendien een halfzus van het 1.40m-springpaard Douglas (v.Canturano). De moederlijn gaat terug op de Maykel-dochter Fonetra, die zelf in het 1.30m presteerde en te boek staat als grootmoeder van Lauren Crooks’ internationale Grand Prix-springpaard Dancer (v.Orlando) en de 1.45m-springende Elinck (v.Orlando) van Francisco Goyoaga Mollet.

In het verrichtingsrapportage wordt Ludovicus omschreven als een eerlijke, betrouwbare en sympathieke hengst met een goede tot zeer goede instelling. De galop is krachtig, actief en heeft een goede ruimte en zeer goede gedragenheid. Ludovicus laat zich heel geconcentreerd naar de sprong rijden en springt met goede tot zeer goede reflexen, en een goed lichaamsgebruik. Ludovicus lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel atletisch vermogen. Dat resulteerde in een puntentotaal van 83,5 met 8,5-en voor de galop, reflexen, vermogen, instelling en aanleg als springpaard.

Stamboom

Edinburgh
Vleut
Quick Star
Nicce
Olympic Queen
Darco
Firstlady
Fanetra
Balou du Rouet
Baloubet du Rouet
Georgia
Anetra van de Leeuwerk
Clinton
Fonetra

Videos

Results

Offspring