Stamboek KWPN
Kleur Bruin
Geboortedatum 2016
Schofthoogte 1.69m
Dekgeld € 800,-

LAMBADA SHAKE AG - Informatie

Lambada Shake AG, de moderne verrichtingskampioen

Met een absolute droomlijst heeft Lambada Shake AG begin dit jaar het KWPN verrichtingsonderzoek als kampioen afgerond. Deze moderne topatleet kwam uit op een ongekend hoog totaal van 90 punten, wat slechts één keer eerder is voorgekomen. Hij combineert uitzonderlijk springtalent met een zeer atletisch exterieur en interessante afstamming.

Vader Aganix du Seigneur ontwikkelt zich tot een topvererver. De krachtpatser maakte met Jos Lansink zijn internationale 1.60m-debuut, kort voordat een blessure een verdere sportcarrière in de weg kwam te staan. Voor de fokkerij lijkt deze Ogano Sitte-zoon een klasse apart te zijn. Zijn oudste nakomelingen breken door op internationaal 1.50m-niveau, zoals Agana van het Gerendal Z, Alanix Hero Z, Oak Grove’s Americana en Agadance van ’t Gelutt. Bij diverse stamboeken zijn interessante zonen van Aganix du Seigneur goedgekeurd en ook de ruiters loven de hengst vanwege zijn getalenteerde nafok. In de pedigree van toptalent Lambada Shake AG is hij samengebracht met de bloedgemaakte merrie Grappa AG, die de goed verervende Grand Prix-hengst Spartacus als vader heeft. In de derde generatie draagt de bewezen vererver Padinus bij aan de interessante, prestatiegerichte bloedsopbouw van Lambada Shake AG. De lijn gaat vervolgens terug op de Westfaalse merrie Pinechas, die onder meer de internationale 1.40m-springpaarden Elmo (v.Quatro Z) en Dinechas (v.Cobra) leverde.

Op de KWPN hengstenkeuring etaleerde Lambada Shake AG keer op keer zijn spraakmakende springkwaliteiten, en in het 35 dagen durende verrichtingsonderzoek liet hij ook onder het zadel geen enkele twijfel over zijn talent bestaan. Hij kreeg een 9,5 voor zijn galop en 9’s voor zowel de reflexen, techniek, vermogen en aanleg als springpaard. Met zijn surplus aan atletisch vermogen, uitmuntende galoppade en fabelachtige combinatie van bloed en vermogen kan hij van grote toegevoegde waarde zijn voor de fokkerij.

Stamboom

Aganix du Seigneur
Ogano Sitte
Darco
Ialta Sitte
Cadix du Seigneur Z
Chellano Z
Atlanta Sitte Z
Grappa AG
Spartacus TN
Stakkato
Galina
Beau Monde
Padinus
Pinechas

Videos