Spraakmakend 5* debuut voor Gaspahr!

31 mei 2021

Het was weer een weekend vol goede resultaten en de tienjarige Gaspahr (v.Berlin) spande de kroon. Onder Giampiero Garofalo maakte hij een uitstekend debuut op vijfsterrenniveau en dit resulteerde onder meer in de 10e plaats in de Rolex Grand Prix. Ook de hengst Kardinaal HX (v.Don Diablo HX) deed van zich spreken en sprong keer op keer in de prijzen op zijn eerste internationale concours.

Afgelopen vrijdag deden Giampiero Garofalo en Gaspahr al fantastische zaken door foutloos naar de zevende prijs te springen in het 1.55m. Twee dagen later maakten ze hun 1.60m-debuut door in de eerste ronde van de Rolex Grand Prix op fantastische wijze slechts met één tijdstrafpunt te finishen, en in de tweede ronde kregen ze één ongelukkig foutje waarmee ze gelijk een top-tienresultaat te pakken hadden.

Een andere goedgekeurde hengst van Stal Hendrix deed dichter bij huis van zich spreken. Onder Pieter Keunen maakte Kardinaal HX zijn internationale debuut op het CSI in Kronenberg en wist gelijk alle drie dagen in de prijzen te springen! Bij de jonge paarden eindigde het duo als zesde, vijfde en op de slotdag als derde. Op datzelfde concours sprong onder meer ook de Entertainer-nakomeling Joelina onder Oda Charlotte Lyngvaer in de prijzen. In het 1.35m voor zevenjarigen eindigden ze na een dubbele nulrit als vierde. Ze waren daarin net wat sneller dan Pieter Keunen met Jagger HX (Ustinov x Bustique), die als zesde konden opstellen.