Internationaal succes voor nafok Bustique en Cape Coral RBF Z

1 maart 2021

Opnieuw heeft topvererver Bustique flink van zich laten horen met zijn nakomelingen op  de internationale concoursen afgelopen week. Zo behaalden onder meer Berdien Z, Golia, Bonita van het Keizershof Z en Hendrick’s HX opvallende resultaten. In de Youngster Tour in Vejer de la Frontera pakte een dochter van Cape Coral RBF Z de zege.

In Oliva, Thermal, Ocala: overal sprongen Bustique-nakomelingen zich in de kijker. Zo sprong Golia onder Marlon Zanotelli, twee weken na hun overwinning in het 1.45m, deze week naar de vierde prijs in de 1.45m rankingproef. Op datzelfde concours presteerde Sophie Hinners opvallend met de Bustique-nakomeling Hendrick’s HX. Nadat het duo eerder al twee 1.40m-overwinningen behaalde in Lier, sprongen ze nu naar de vijfde plaats in de 1.45m Grand Prix-kwalificatie in Oliva.

Verenigde Staten
Onder Ali Ramsay deed de Bustique-dochter Bonita van het Keizershof Z van zich spreken in de Grand Prix van het CSI3* op het Desert International Horse Park in Thermal, Californië. Met één pechfoutje bereikten ze de zesde positie in dit hoofdnummer, waarin alleen de top-drie foutloos bleef in het basisparcours. In Ocala hield Berdien Z de Bustique-eer hoog. Deze tienjarige merrie boekte tijdens de achtste week van het World Equestrian Center Ocala Winter concours naar de overwinning in het 1.45m op vrijdag, en op zondag voegden ze daar nog een prachtige tweede plaats in de 1.50m-Grand Prix aan toe.

Cape Coral RBF Z
Uit een handjevol dekkingen van Cape Coral RBF Z in 2014, komt de merrie Celeste RBF Z. Onder het zadel van Charlotte Gesses blonk deze merrie uit in de zesjarigenrubriek tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera. Daarmee is de eerste overwinning van een nakomeling van deze goed fokkende Cornet Obolensky-zoon een feit.