Stamboek KWPN
Kleur Bruin
Geboortedatum 2006
Schofthoogte 1.70m
Dekgeld € 1.250,-

BUSTIQUE - Informatie

Bustique, leverancier van eersteklas springpaarden

De opmars van de begin 2019 terug naar Stal Hendrix gekeerde vererver Bustique is opvallend. De uit zijn eerste jaargang gefokte zoon Beauville Z won met Maikel van der Vleuten in 2019 twee Grote Prijzen én de Wereldbekerkwalificatie van La Coruna, en ook nakomelingen als Berdien Z, Falco V, Feeling Luckey en Gaga E d’Augustijn maken reclame. Op de Promising Sires-ranking van HorseTelex prijkt Bustique als jongste hengst dan ook in de top-tien.

Als driejarige werd Bustique verkozen tot reservekampioen op de KWPN hengstenkeuring, en vervolgens kon hij worden ingeschreven met 81 punten. Na meerdere successen in de hengstencompetities en jonge paardenwedstrijden werd Bustique in 2014 tweede in de VHO Trofee en behaalde hij een reeks internationale klasseringen met Michel Hendrix op 1.45/1.50m-niveau.

Onder Maikel van der Vleuten maakt zoon Beauville Z uitstekende reclame. In 2019 wonnen zij zowel de GCT-GP van CSI5* Monte Carlo, als de Wereldbekerwedstrijd van CSI5*-W La Coruna én de Grand Prix van CSI3* Ommen. Hij komt uit de eerste jaargang van Bustique, waaruit ook nakomelingen als F (Eduardo Alvarez Aznar), Feeling Luckey (Karim Elzoghby), Falco V (Taylor Land), Fabalia (Nico Lupino) en Florida Balia NL (Beau Schuttelaar) prestaties leveren op minimaal internationaal 1.50m-niveau. Uit de 2011-jaargang presteren nakomelingen als Berdien Z (Molly Ashe), Gaga E d’Augustijn (Rodrigo Almeida), International Popcorn (Denis Lynch) en Bonita van het Keizershof Z (Ali Ramsay) al opvallend. In 2013 werd uit zijn eerste jaargang dochter Footlose HX (mv.Concorde) uitgeroepen tot NMK-kampioene.

Bustique is een volle broer van Yann Candele’s Grand Prix-springpaard Mustique, en een halfbroer van het Grand Prix-springpaard Noor (v.Libero H) van Carry Huis in ’t Veld. Zijn moeder Jutha staat tevens te boek als grootmoeder van internationale springpaarden als Dame Blanche (v.Clinton) en Hypnotic (v.Baloubet du Rouet), waarmee Bustique een sterke Oldenburgse prestatiestam vertegenwoordigt.

Stamboom

Indoctro
Capitol I
Capitano
Folia
Vanessa VII
Caletto II
Orgesch
Jutha
Grannus
Graphit
Odessa
Utopie
Argentinus
Uta II

Videos

Offspring