Stamboek KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Kleur Bruin
Geboortedatum 2006
Schofthoogte 1.70m
Dekgeld € 1.500,-

BUSTIQUE - Informatie

Bustique, heeft zijn naam gevestigd als topvererver

Ondanks zijn nog relatief jonge nakomelingen staat Bustique al hoog genoteerd op de WBFSH sire ranking. Uit zijn eerste dekjaren zijn al meer dan 70 internationale springpaarden voortgekomen, met als ultiem voorbeeld natuurlijk Grand Prix- en Wereldbekerwinnaar Beauville Z (mv.Jumpy des Fontaines). Deze uit de eerste jaargang van Bustique gefokte ruin schreef geschiedenis door met Maikel van der Vleuten de individuele bronzen medaille te winnen op de Olympische Spelen van Tokyo, en voegde daar op de WEG in Herning nog eens teamzilver en individueel brons aan toe. Zijn constante prestaties in 2023 leverden deze Bustique-zoon de titel GCL Horse of the Year op.

Ook met nakomelingen als Florida Balia NL, Bonita vh Keizershof Z, Hendrick’s HX, Berdien, Jeffrey Jarden en Fabalia weet Bustique zich te onderscheiden. Keer op keer bewijst de Indoctro-zoon echte winnaars te geven. Paul Hendrix: “Goede wijn behoeft geen krans. Bustique vererft zich ongelooflijk, hij treedt in de voetsporen van zijn vader en behoort tot het elitecorps van het KWPN. Meer dan twintig nakomelingen presteren al in het 1.50/1.60m en nog eens vijftig nakomelingen zijn succesvol op internationaal 1.35m- tot 1.45m-niveau.”

Zelf behaalde Bustique internationale klasseringen op 1.45/1.50m-niveau onder Michel Hendrix. Na een jarenlang verblijf in Amerika is hij in 2019 teruggekeerd naar Stal Hendrix, waarmee hij opnieuw beschikbaar is gekomen als vererver. Zijn oudste nakomelingen van deze dekperiode worden dit jaar vier. Bustique is een volle broer van het Grand Prix-paard Mustique en halfbroer van het Grand Prix-paard Noor, waarmee hij een sterke prestatiestam vertegenwoordigt.

WFFS-status: drager

Stamboom

Indoctro
Capitol I
Capitano
Folia
Vanessa VII
Caletto II
Orgesch
Jutha
Grannus
Graphit
Odessa
Utopie
Argentinus
Uta II

Videos

Offspring