Stamboek KWPN
Kleur Bruin
Geboortedatum 2006
Schofthoogte 1.70m
Dekgeld € 1.250,-

BUSTIQUE - Informatie

Bustique, ontwikkelt zich tot topvererver

Met nakomelingen als Beauville Z, Berdien Z, Footlose HX en Golia weet Bustique zich te onderscheiden. Paul Hendrix: “Bustique vererft zich ongelooflijk, hij treedt in de voetsporen van zijn vader Indoctro. Meer dan tien nakomelingen presteren al in het 1.50/1.60m en nog eens 45 nakomelingen zijn succesvol op 1.35m- tot 1.45m-niveau. En dat terwijl zijn oudste nakomelingen dit jaar pas elf worden!”

Zelf behaalde Bustique internationale klasseringen op 1.45/1.50m-niveau. Na een jarenlang verblijf in Amerika is hij in 2019 teruggekeerd naar Stal Hendrix. Bustique is een volle broer van het Grand Prix-paard Mustique en halfbroer van het Grand Prix-paard Noor, waarmee Bustique een sterke prestatiestam vertegenwoordigt.

Zijn nakomelingen maken wereldwijd reclame. Uit zijn eerste jaargang heeft hij met Beauville Z gelijk een topspringpaard geleverd. Onder Maikel van der Vleuten won hij in 2019 zowel de GCT-GP van Monte Carlo, als de Wereldbeker van La Coruna én de GP van Ommen. Ook afgelopen jaar behaalde het duo meerdere zeges waaronder in de GP van Lier en in Aachen. Uit dezelfde jaargang komt NMK-kampioene Footlose HX, die met Ali Wolff doorgebroken is op Grand Prix-niveau. Ondanks zijn jonge nakomelingen staat Bustique 66e op de WBFSH sire ranking.

Stamboom

Indoctro
Capitol I
Capitano
Folia
Vanessa VII
Caletto II
Orgesch
Jutha
Grannus
Graphit
Odessa
Utopie
Argentinus
Uta II

Videos

Offspring