Stamboek KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Kleur Bruin
Geboortedatum 2006
Schofthoogte 1.70m
Dekgeld € 1.500,-

BUSTIQUE - Informatie

Bustique, doorgedrongen tot de top-30 van de WBFSH sire ranking

Ondanks zijn nog relatief jonge nakomelingen staat Bustique al op de 30e  plaats op de WBFSH sire ranking genoteerd. Heel wat topruiters hebben inmiddels Bustique-nakomelingen in hun stallen verwelkomd. Uit zijn eerste dekjaren zijn al meer dan zestig internationale springpaarden voortgekomen, met als ultiem voorbeeld natuurlijk Grand Prix- en Wereldbekerwinnaar Beauville Z (mv.Jumpy des Fontaines). Deze uit de eerste jaargang van Bustique gefokte ruin schreef geschiedenis door met Maikel van der Vleuten de individuele bronzen medaille te winnen op de Olympische Spelen van Tokyo, en voegde daar afgelopen jaar nog eens teamzilver en individueel brons op de WEG in Herning aan toe.

Ook met nakomelingen als Florida Balia NL, Hendrick’s HX, Berdien, Footlose HX en Golia weet Bustique zich te onderscheiden. Keer op keer bewijst de Indoctro-zoon echte winnaars te geven. Paul Hendrix: “Goede wijn behoeft geen krans. Bustique vererft zich ongelooflijk, hij treedt in de voetsporen van zijn vader Indoctro en behoort tot het elitecorps van het KWPN. Bijna twintig nakomelingen presteren al in het 1.50/1.60m en nog eens 45 nakomelingen zijn succesvol op 1.35m- tot 1.45m-niveau.”

Zelf behaalde Bustique internationale klasseringen op 1.45/1.50m-niveau onder Michel Hendrix. Na een jarenlang verblijf in Amerika is hij in 2019 teruggekeerd naar Stal Hendrix, waarmee hij opnieuw beschikbaar is gekomen als vererver. Bustique is een volle broer van het Grand Prix-paard Mustique en halfbroer van het Grand Prix-paard Noor, waarmee Bustique een sterke prestatiestam vertegenwoordigt.

WFFS-status: drager

Stamboom

Indoctro
Capitol I
Capitano
Folia
Vanessa VII
Caletto II
Orgesch
Jutha
Grannus
Graphit
Odessa
Utopie
Argentinus
Uta II

Videos

Offspring