Succesvol weekend voor Gaspahr en Bustique-nakomelingen

11 juli 2022

Onder Giampiero Garofalo blijft de hengst Gaspahr opvallend presteren. In de 1.55m-Grand Prix van Ommen bleef het duo geheel zonder fouten en eindigden ze als derde. Ook bleek het een weekend vol met goede resultaten van Bustique-nakomelingen. Zo won Florida Balia NL een 1.50m-proef in Valkenswaard.

De aanhoudende opmars van Gaspahr (Berlin x Tangelo van de Zuuthoeve) met zijn Italiaanse ruiter Giampiero Garofalo is opvallend. In mei wonnen ze al twee 1.45/1.50m-proeven, waaronder de Grand Prix van Kronenberg. Na een derde plek in de Grand Prix van CSI3* Eindhoven presteerden ze afgelopen weekend opnieuw sterk op Nederlandse bodem. Een dubbel nulresultaat in de 1.55m-Grand Prix van CSI3* Stegeren/Ommen leidde opnieuw tot een prachtige derde plaats.

Op het CSIO5* van Knokke deed Maikel van der Vleuten goede zaken voor Nederland. Met de uit de eerste jaargang van Bustique gefokte Beauville Z (foto) bleef hij dubbel foutloos in de 1.60m-Grand Prix en daarmee bemachtigde hij de derde prijs. Op Spruce Meadows deed een andere Bustique-nakomeling goede zaken op een CSI5*-concours. De elfjarige Bonita van het Keizershof Z bleef met Ali Ramsay op zaterdag dubbel foutloos in het 1.50m met winning round en finishten daarmee eveneens als derde. En dan was er nog Mel Thijssen met Florida Balia NL (v.Bustique), die op het CSI4* in Valkenswaard na een vierde plaats in het 1.50m op vrijdag een dag later knap de overwinning pakte in opnieuw een sterk bezette 1.50m-proef.