Pagani of the Paddocks grijpt zege in SH-competitie Sevenum

17 mei 2024

In de tweede wedstrijd van de Stal Hendrix-competitie heeft opnieuw een goedgekeurde hengst gewonnen. In Koningsbosch won de Dominator Z-zoon Pinacolada van Seldsum, die vandaag derde werd, en in Sevenum kon de Catoki-zoon Pagani of the Paddocks worden gehuldigd als winnaar bij de vierjarigen. Bij de vijf- en zesjarigen ging de hoogste eer naar Off the Road onder Nicole Caris en Candy onder Ivan Pezzim.

De Duitse juryleden Achim Lenaerts en Dieter Feltens kenden goede punten toe aan de hoogstgeplaatste paarden in de vierjarigenrubriek en waren goed te spreken over de algemene kwaliteit.

Super rijkwaliteiten
Onder Pietro Lazzaro sprong de KWPN-goedgekeurde hengst Pagani of the Paddocks (Catoki x Corofino I, fokker Anthony Mornie). Hij kreeg een 8,4 voor het springen en een 9 voor het gaan tussen de hindernissen. “Deze hengst sprong al heel geroutineerd rond en laat zich heel goed rijden. Hij galoppeert met veel kracht en springt met een zeer goede techniek, goed door het lichaam en met goede afdruk. Een heel overtuigend springpaard dat ook nog eens zeer goed aan de hulpen staat!”, sprak de jury. Boy Peels sprong met zijn eigen Stakkato Gold-dochter Platina Gold VP (mede-fokker Marcel Verhallen) naar de tweede plaats in Sevenum. Dit paard scoorde met 8,5’en voor beide onderdelen en bleef overtuigend foutloos. “Met veel vermogen en overzicht gaf deze merrie blijk van haar grote potentie. Tussen de hindernissen liet zij zich goed bewerken en overtuigde daarmee rondom.” Onder gelegenheidsruiter Stephanie Whitworth deed de KWPN-goedgekeurde hengst Pinacolada van Seldsum (Dominator Z x Namelus R, fokkers Minne en Esther Hovenga) goede zaken. Met zijn eigenaresse Joy Lammers in het zadel won hij in Koningsbosch en vandaag imponeerde hij de jury in Sevenum. Hij behaalde een 8,5 voor het springen en 8,4 voor de rijderij. “Dit is een echte krachtpatser met een sterke galop. Hij springt met een grote mate van voorzichtigheid, heeft veel vermogen en een goede techniek. Ook laat hij zich fijn rijden.”

Concurrentie op de hielen
Bij de vijfjarigen leverde Nicole Caris met de Comme Il Faut-dochter Off the Road (mv.Kannan, fokker Stal Peters) de beste prestatie. Zij waren het snelste in de tweede fase en verwezen daarmee Marieke Vervoort met Opahr (v.Gaspahr, fokker Stoeterij Stroucken) naar de tweede plek. Net als vorige keer in Koningsbosch kon Piet Raijmakers jr. zich melden voor een plek op het podium met Offield van Schijndel (v.Diamant de Semilly, fokker Van Schijndel Promotion), waarmee hij opnieuw derde werd. De winnaar van de eerste competitiewedstrijd bij de vijfjarigen, Britt Driessen met Dia-Mood Z (v.Dominator Z), werd vandaag vijfde. Bij de zesjarigen wisselden de winnaar en nummer twee van vorige keer, stuiver. In Sevenum zegevierde Ivan Pezzim met Candy (v.Balinsky) terwijl Teddy van de Rijt nu tweede werd met New Hope (v.Cornet Obolensky, fokker J.J. van Tiel). Kristian Houwen snelde met de Edinburgh-dochter N’Abalia SMH naar de derde plaats.
De derde wedstrijd staat op dinsdag 28 mei in Kessel op de kalender, voorafgaand aan het internationale concours Jumping Peel&Maas. Dan vervolgt de competitie op 6 juni in Meerlo, gevolgd door Merselo op 19 juni.