Stamboek KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Kleur Schimmel
Geboortedatum 2020
Schofthoogte 1.67m
Dekgeld € 800,-

PAGANI OF THE PADDOCKS - Informatie

Pagani of the Paddocks, bloedmooie Catoki-zoon uit de halfzus van Clinton

In het najaar van 2023 is de beloftevolle Pagani of the Paddocks ingeschreven als goedgekeurde hengst bij het KWPN. Deze interessant gefokte hengst weet keer op keer indruk te maken met zijn fraaie model, werkwillige karakter en goede springkwaliteiten.

Genetisch gezien is deze vierjarige hengst bijzonder interessant. Zijn vader Catoki presteerde zelf op topniveau met Philipp Weishaupt en won onder meer de Wereldbekerwedstrijd van Bordeaux en de 5*-Grand Prix van Vigo. In de fokkerij bewijst Catoki zijn grote waarde als vader van uitschieters als Ermitage Kalone, Catch Me If You Can, Luigi d’Eclipse en Contanga. Pagani of the Paddocks is gefokt uit de merrie Lewinsky uit Holsteiner stam 8829, die te boek staat als halfzus van niemand minder dan de Olympische hengst Clinton. Onder Dirk Demeersman vierde deze schimmelhengst vele sportieve successen en in de fokkerij is hij onder meer via zoon Cornet Obolensky zeer invloedrijk. Grootmoeder Urte is ook terug te vinden in de tweede generatie achter onder meer de internationale sporthengsten Contact van de Heffinck (v.Concept), waarmee Toni Hassmann zich op 1.60m-niveau klasseerde, Catalani (v.Caretino) en Boris van het Kluizebos (v.Heartbreaker).

Met viermaal een 8 voor de springonderdelen en lovend commentaar over zijn werkwilligheid, rijdbaarheid en lichaamsgebruik liet Pagani of the Paddocks in het verrichtingsonderzoek zien veelbelovend te zijn voor sport en fokkerij. Hij zal rustig worden opgeleid en zijn eerste merries bedienen in 2024.

WFFS-status: geen drager

Stamboom

CATOKI
CAMBRIDGE
CALETTO I
HILGUNDE
BILDA
SILVESTER
VORDULA
LEWINSKY
COROFINO I
CORRADO I
VALESKA IV
URTE
MASETTO
OHRA

Results

Offspring