Stamboek KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Kleur Bruin
Geboortedatum 2020
Schofthoogte 1.68m
Dekgeld € 1000,-

PINACOLADA VAN SELDSUM - Informatie

Pinacolada van Seldsum, atletische nazaat uit de Balia-stamt

In het najaarsonderzoek van het KWPN ontpopte de opvallende Pinacolada van Seldsum zich als best scorende driejarige springhengst. Met een 9 voor zijn snelle reflexen en zesmaal een 8,5 kwam hij uit op een overtuigend totaal van 86 punten. Hij maakt veel indruk met zijn werklust, lichtvoetige galop, lichaamsgebruik en atletische vermogen. Daarbij laat hij zich heel goed rijden.

Gezien zijn sterke afkomst komt zijn springtalent niet uit de lucht vallen. Hij toont veel gelijkenis met zijn evenzo imponerende vader Dominator Z, die onder Christian Ahlmann al zegevierde in de 5*-Grand Prixs van Hamburg, Stockholm City en Doha. In de fokkerij bouwt deze Diamant de Semilly-zoon een sterke naam als vererver op, met nakomelingen zoals D’Aganix 2000 Z, Defender VDS Z en Querido VG Z. Van moederszijde vertegenwoordigt Pinacolada van Seldsum de ijzersterke Balia-stam en hij is een kleinzoon van de internationaal 1.50m-springende merrie Bybalia SMH (v.Cardento), waarmee Michel Hendrix en Jeffrey Fields presteerden. Moeder I-Nabalia SMH is daarmee niet alleen een halfzus van de internationaal 1.50m-geklasseerde Frybalia SMH (v.Baltic VDL) van Michael Pender maar ook van het internationale 1.45m-springpaard Gin Gin Balia SMH (v.Chin Chin) van Liza Houwen-Tiebot en de KWPN-goedgekeurde hengst Impala SMH (v.Zambesi). In de tweede generatie brengt Grand Prix-paardenleverancier Namelus R zijn genen in, die toppaarden als Tripple X III, H&M Christian K, Brego R’n B en Inflame Go heeft gebracht.

De goed ontwikkelde Pinacolada van Seldsum is een grote belofte voor sport en fokkerij, en zal in 2024 zijn eerste merries bedienen.

WFFS-status: geen drager

Stamboom

DOMINATOR 2000 Z
DIAMANT DE SEMILLY
LE TOT DE SEMILLY
VENISE DES CRESLES
CEPHALE 2000
CASSINI I
NEPHALE
I-NABALIA SMH
NAMELUS R
CONCORDE
EAMELUSIENA
BYBALIA SMH
CARDENTO
RIBALIA H.B.

Results

Offspring