Pagani of the Paddocks grijpt tweede zege in Stal Hendrix-competitie

19 juni 2024

In de laatste selectiewedstrijd van de Stal Hendrix-competitie, vandaag verreden in Merselo, was het opnieuw een KWPN-goedgekeurde hengst die de meeste indruk maakte. Na drie overwinningen van Pinacolada van Seldsum eindigde de Catoki-zoon Pagani of the Paddocks voor de tweede maal vooraan in deze competitie. Pieter Keunen sprong met de Verdi-dochter Only Karla J naar de zege bij de vijfjarigen en greep Nadine Janssen met Nikita (v.Grand Slam VDL) de overwinning bij de zesjarigen.

De finale van de Stal Hendrix-competitie zal verreden worden op vrijdag 28 juni op het Peelbergen Equestrian Centre. Vandaag in Merselo vond de laatste selectiewedstrijd plaats en daarmee is bekend geworden welke 30 paarden per leeftijdsklasse startgerechtigd zijn in de finale.

Hengsten vooraan
Bij de vierjarigen eindigden twee KWPN-goedgekeurde hengsten op de hoogste plaatsen. Met een 8,5 voor het springen en een 9 voor het gaan tussen de hindernissen, kwam Pagani of the Paddocks (Catoki x Corofino I, fokker Anthony Mornie) tot de hoogste totaalscore onder Pietro Lazzaro. De paarden zijn beoordeeld door Mans Buurmans en Stan Creemers. “Deze hengst laat zich zeer goed rijden en heeft een super galop. Hij toont veel balans bij het springen, springt goed door het lichaam en doet alles met opvallend veel gemak. Het lijkt erop dat ie zich pas echt hoeft te gaan inspannen als het straks een paar gaatjes hoger staat”, licht Stan Creemers toe. De hoogste punten voor het springen (9) behaalde de KWPN-goedgekeurde hengst Portlaw Keizersberg (Aganix du Seigneur x Kreator xx, fokker/eigenaar Jos van Deurzen) onder Jinse Van der Haegen. Hij kreeg een 7,5 voor de rijderij. “Ook deze hengst heeft veel kwaliteit en potentie. Hij springt met veel macht, telkens goed met de schoft omhoog en maakt de sprong achter goed af. In de rijderij was hij vandaag nog wat onstuimig, wat de score iets drukte. Maar zeker een paard met veel toekomst!” Jenny Johansson eindigde met de Dominator Z-dochter Dido Z (mv.Carthago, fokker/eigenaar Stoeterij Zangersheide) voor de tweede keer op het podium binnen deze competitie. De lichtvoetige en atletische merrie behaalde een 8,5 en een 7,8.

Goede uitgangsposities
Bij de vierjarigen tellen de resultaten van drie selectiewedstrijden mee voor de finale, bij de vijf- en zesjarigen zijn dat er vier. Fier aan de leiding bij de vierjarigen gaat drievoudig winnaar Pinacolada van Seldsum (v.Dominator Z, fokkers Minne en Esther Hovenga) onder Joy Lammers. Pagani of the Paddocks staat tweede, en Dido Z derde. Bij de vijfjarigen gaat Piet Raijmakers Jr. aan de leiding met Offield van Schijndel (v.Diamant de Semilly, fokker Van Schijndel), met wie hij vandaag voor de vierde keer op het podium eindigde. Na twee derde plaatsen en een overwinning, pakte het competitieve duo in Merselo de tweede plaats. De wedstrijd werd vandaag gewonnen door Pieter Keunen met de snelle en voorzichtige Verdi-dochter Only Karla J (mv.Nonstop, fokker J.H.M. Joxhorst). Diezelfde ruiter behaalde ook met de Comthago VDL-nakomeling Oakley (mv.Montreal VDL, fokker J. Kramer) een goed resultaat door als derde te finishen en heeft daarmee een plek in de finale bemachtigd. In de tussenstand bij de vijfjarigen staat Piet Raijmakers Jr. met Officer RS (v.Diarado) tweede, gevolgd door Ivo Steeghs met Odette M (v.Berlin). De leiding bij de zesjarigen kon Kristian Houwen met N’Abalia SMH (v.Edinburgh, fokkers Minne en Esther Hovenga) niet meer ontgaan, en zij kwamen daarom niet aan de start vandaag.

Zesjarigen
Nadine Janssen won deze laatste selectiewedstrijd bij de zesjarigen met de Grand Slam VDL-dochter Nikita (mv.Boss, fokker/eigenaar Maatschap Janssen-Rutten). Zij zijn daarmee verzekerd van een plek in de finale. Baer Hendrix zat hen met de Luigi d’Eclipse-dochter Stella M (mv.Tangelo van de Zuuthoeve, fokker Stoeterij Molenhof) op de hielen en finishte als tweede, waarmee hij net voorbleef op Anni Huovinen met Denver (Douglas x Indorado). Richting finale staat Teddy van de Rijt als tweede genoteerd in de tussenstand met New Hope (v.Cornet Obolensky), waarmee ze driemaal op het podium eindigde, en Emile Tacken staat derde met Upsala AG Z (v.Untouched). Daarmee belooft het een mooie strijd te worden in het ontknopende onderdeel van de Stal Hendrix-competitie volgende week vrijdag.

Foto Pagani of the Paddocks – Digishots