Bustique domineert met nafok op internationale concoursen

15 februari 2021

Het jaar 2021 is nog maar een paar weken oud en meerdere nakomelingen van Bustique hebben al voor overwinningen weten te zorgen. Nadat zowel Bonita van het Keizershof en Berdien Z al Grote Prijzen op hun naam wisten te zetten was het deze week de DSHS-veilingtopper Golia die er in Oliva met de zege vandoor ging. En hij was beslist niet de enige succesvolle Bustique-nakomeling.

De door Jean Dresen gefokte Golia (voorheen Goliath, Bustique x Coriano) bleek zaterdags onverslaanbaar in de Gold Tour tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in Oliva. Onder Marlon Zanotelli bleef de ruin in eigendom van Ashford Farm als snelste dubbel foutloos in deze klassieke 1.45m-hoofdrubriek.

Geplaatst in 3*-GP’s
Golia was beslist niet de enige succesvolle Bustique-nakomeling de afgelopen week. Want ook in Vilamoura en Vejer de la Frontera sprongen zijn nakomelingen in de prijzen in de Grand Prix. In de 1.50m-Grand Prix van de Sunshine Tour behoorde Gaga E d’Augustijn (Bustique x Elsmhorn) onder Jordy van Massenhove tot de foutloze combinaties. Met enkel tijdsoverschrijding in de barrage eindigde dit veelbelovende duo als achtste. Voor Nederland kwam Mel Thijssen aan de start in de 1.50m-Grand Prix van de Vilamoura Atlantic Tour met de Bustique-nakomeling Florida Balia NL. Met één springfoutje in deze delicate proef eindigden zij als zevende. De Indoctro-zoon Bustique onderscheidt zich meer en meer als topvererver en is ook komend seizoen beschikbaar bij Stal Hendrix.