Don Diablo HX derde in nationale 1.50m-Grand Prix

11 maart 2019

Afgelopen weekend was Stal Hendrix goed vertegenwoordigd op het nationale CH Midden Limburg op Equestrian Centre de Peelbergen. In de 1.50m-Grote Prijs legden Sophie Hinners met Vittorio 8 en Michel Hendrix met de hengst Don Diablo HX elkaar het vuur aan de schenen, door als tweede respectievelijk derde te eindigen. In Wellington won de Stal Hendrix-referentie Carmen de 2*-GP.

De Grote Prijs op 1.50m-niveau vormde een prachtige afsluiter van de 26e editie van Concours Hippique Midden-Limburg, dat sinds 2016 in Kronenberg wordt georganiseerd. Twaalf combinaties plaatsten zich voor de barrage en daarin trok Rob Heijligers met FFW88 de overwinning naar zich toe. Zijn foutloze barrage was net wat sneller dan Stal Hendrix-amazone Sophie Hinners met de Valentino-zoon Vittorio 8, die zelf nipt sneller was dan Michel Hendrix met de hengst Don Diablo HX (v.Vittorio). Aansluitend kon Michel de prijs voor beste ruiter van het concours in ontvangst nemen. Zo was hij op de eerste dag al als tweede gefinisht in het 1.40m met Don Diablo HX.

GP-zege
In Wellington maakte de Whitesnake-dochter Carmen goede reclame voor Stal Hendrix. Deze twaalfjarige merrie is door Stal Hendrix verkocht aan Laura Kraut, en boekte nu met de pas 18-jarige Samantha Cohen een prachtige overwinning in de met 50.000 Dollar gedoteerde Griffis Residential Grand Prix (1.45m) van CSI2* op het Winter Equestrian Festival. Met de leerlinge van Laura Kraut sprong de voorzichtige merrie in hun eerste Grand Prix gelijk naar de zege.