Bustique-nakomelingen blijven winnen

24 januari 2021

Dat Bustique hard aan de weg timmert als vererver is een feit dat afgelopen periode weer eens bevestigd werd. Zo zorgden zowel Bonita van het Keizershof Z onder Ali Ramsay als Berdien Z met Molly Ashe voor overwinningen in Grote Prijzen en was ook Stal Hendrix-amazone Sophie Hinners uiterst succesvol met een nakomeling van Bustique.

In de met 40.000 Dollar gedoteerde Grand Prix tijdens de eerste week van het Desert Circuit in Thermal, Californië, bleken Ali Ramsay en Bonita van het Keizershof (Bustique x For Pleasure) een maatje te groot voor de concurrentie. “Ik rijd haar vanaf dat ze zes jaar is en dit is onze eerste Grand Prix-overwinning. Afgelopen jaar sprong ze haar eerste Grand Prix en dat ze nu al weet te winnen zorgt ervoor dat ik echt uitkijk naar de verdere toekomst met haar”, reageerde de ruiter over het fokproduct van Leon Otten. Vorige maand was het een andere Bustique-nakomeling die voor een Grand Prix-overwinning zorgde in Wellington. Onder Molly Ashe sprong Berdien Z (mv.Querlybet Hero) naar het beste resultaat in deze 25.000 Dollar nationale Grand Prix.

In Lier zorgde Sophie Hinners voor tweemaal succes voor Stal Hendrix met de Bustique-nakomeling Hendrick’s HX (mv.Concorde). Zowel donderdags als vrijdags boekten ze het winnende resultaat in de direct op tijd verreden 1.40m-proeven.