Bustique drukt stempel op internationaal sportweekend

7 juni 2021

Met nakomelingen uit zijn eerste jaargangen heeft Bustique uitstekende resultaten geleverd afgelopen week. Niet alleen zorgde Beauville Z onder Maikel van der Vleuten voor een topresultaat door als tweede te finishen in de GCT Grand Prix van Valkenswaard, ook Gloria en Hera de Landetta II konden zich als tweede opstellen in prominente proeven.

Op zaterdagavond legde Maikel van der Vleuten het vuur aan de schenen van de latere winnaar Ben Maher/Explosion W, door met zijn toppaard Beauville Z (Bustique x Jumpy des Fontaines) in snelle tijd in beide omlopen van de Global Champions Tour Grand Prix in Valkenswaard vlot foutloos te blijven. Beauville Z bleek daarmee één van de drie Bustique-nakomelingen die dit weekend als tweede finishten.

Marlon Modolo Zanotelli greep met DSHS-veilingtopper Gloria (Bustique x Coriano) de tweede prijs na een snelle foutloze barragerit in het klassieke 1.50m op de eerste editie van het EEF CSIO3* Peelbergen in Kronenberg. Iets verderop, in Sankt Gallen, sprong de negenjarige Hera de Landetta II (Bustique x Cartano) met Henrik von Eckermann knap naar de tweede positie in het 1.50m snelheid- en wendbaarheid op het CSIO5*. Nét tekort voor een tweede plaats schoot bovendien de eveneens geheel foutloos springende Hendrick’s HX (Bustique x Concorde), die met Michel Hendrix als vierde finishte in het 1.40m tijdens de eerste editie van het Jumping International de Corrière  in België.