Vijf jaarlingen in Bolesworth Elite Yearling Auction

26 juni 2020

Vanaf vandaag kan er geboden worden op de paarden in de Bolesworth Elite Yearling Auction, waarin er vijf van Stal Hendrix afkomstige jaarlingen geveild gaan worden. Drie nakomelingen van Cape Coral RBF Z, een Ultimo van ter Moude en een Tangelo van de Zuuthoeve maken deel uit van deze collectie. Het bieden loopt door tot dinsdagavond.

De vijf jaarlingen vertegenwoordigen alle sterke moederlijnen en stammen af van opvallende hengsten. De internationaal 1.50m-geklasseerde Cornet Obolensky-zoon Cape Coral RBF Z kreeg drie nakomelingen geselecteerd voor deze hoogwaardige veiling. De jaarlingmerrie O-Latino (mv.Kannan) is gefokt uit een halfzus van de internationaal 1.60m-geklasseerde hengst Whitaker van Ali Bin Khalid al Thani. De jaarlinghengst Olympus (Cape Coral RBF Z x Verdi) komt uit een 1.35m-merrie die zelf al een veelbelovend 1.40m-springpaard bracht en zelf een halfzus is van het internationale 1.50m-paard Argelith Niels van Eva Bitter. De derde Cape Coral RBF Z-nakomeling is Ollie (mv.Royal Bravour), die uit de directe moederlijn van de Grand Prix-hengst Royal Bravour gefokt is.

Veelbelovend
Ook de uit de stam van de internationale sport- en fokhengst Lupicor gefokte Olympic S (Tangelo van de Zuuthoeve x Lux) komt uit de zorgvuldig geselecteerde opfok van Stal Hendrix, evenals de veelbelovende jaarlingmerrie Otareusa JDV (Ultimo van ter Moude x Indoctro). Zij is gefokt uit een halfzus van het Grand Prix-springpaard Pitareusa van Yann Candele en overgrootmoeder Itareusa sprong zelf onder de naam Illusion op het hoogste niveau met Tani Zeidler. Al met al vijf jaarlingen met een grote toekomst voor zich. Klik hier voor de collectie van Bolesworth Elite Yearling Auction.