Mooie prestaties van Eretto, Goanita HX en Cita

26 februari 2018

Ook afgelopen week leverden (voormalige) paarden van Stal Hendrix weer opvallende prestaties. Zo reed onze ruiter Tim van den Oetelaar de Vinesse-zoon Eretto vakkundig naar de vijfde plek in de Grand Prix van CSI3* Ocala en voegde Oda Charlotte Lyngvaer weer een prachtige overwinning toe aan het palmares van Goanita HX.


Een dag nadat ze tweede werden in de jonge paardenproef, pakten Oda Charlotte Lyngvaer en de door Stal Hendrix zelfgefokte Goanita HX (v.Zandor Z) op vrijdag vakkundig de overwinning in de 1.30m Youngster Tour. Daarmee lieten ze 72 concurrenten achter zich! Op de derde dag voegden ze nog een mooie vierde plek op dit niveau toe. Met Cendy VDP (v.Triomphe de Muze) pakte Oda op de eerste dag al de zevende prijs mee in het 1.40m direct op tijd.  Op datzelfde niveau sprong ze met de Berlin-dochter Jewel LVP dubbel nul naar de vijfde plek op zaterdag.

Dubbele nulritten
Pieter Keunen had een abonnement op de negende plaats. Op zaterdag eindigde hij met Quitero VZ (v.Quintero) op deze plek in het 1.35m, en een dag later met de door Stal Hendrix zelfgefokte Footlose HX (v.Bustique) dubbel nul in de Stal Hendrix 1*-Grand Prix (1.30m). In de Small Tour-finale (1.35m) resulteerde een dubbele nulrit met de hengst Cape Coral RBF Z (v.Cornet Obolensky) in de tiende prijs.

3*-Grand Prix
Ieder jaar gaat onze ruiter Tim van den Oetelaar een periode naar Emil Spadone van de Redfields Farms en ditmaal heeft hij Michel’s 2*-Grote Prijzen winnaar Eretto (v.Vinesse) meegenomen naar Amerika. Afgelopen weekend kwam hun samenwerking tot een hoogtepunt met een prachtige vijfde plaats in de 3*-Grand Prix van Ocala.

Cita in de kijker
Op Amerikaanse bodem presteerde ook de via Stal Hendrix verkochte Casall-dochter Cita weer opvallend. Onder Daniel Coyle werd ze tweede in de WEF Challenge Cup round VII, dankzij een dubbele nulronde. In deze proef pakte overigens de via de Dutch Sport Horse Sales verkochte Clearwater (v.Clearway) onder Marilyn Little de elfde prijs. In de Grand Prix eindigden Coyle en Cita als negende.