Succesvolle week tijdens de Blom Cup in Valkenswaard

13 augustus 2021

Een heel stel paarden van Stal Hendrix heeft zich afgelopen week in de kijker gesprongen in de KWPN Kampioenschappen om de Blom Cup in Valkenswaard. Zo eindigde de hengst Lambrusco (v.Entertainer) onder Sophie Hinners als tweede bij de vijfjarigen en reed Pieter Keunen de Ustinov-zoon Jagger HX naar de tweede plek bij de zevenjarigen.

In totaal verdienden zeven paarden via deze Blom Cup een ticket voor het WK jonge springpaarden. Bij de vijfjarigen deed Sophie Hinners fantastische zaken door als tweede te eindigen met de geweldig springende hengst Lambrusco (v.Entertainer) en volgde Stephanie Whitworth in haar eerste kampioenschap als tiende met Lady Diva HX (v.Cape Coral RBF Z). Ook Pieter Keunen plaatste zich in deze finale voor de barrage met Largita (v.Cape Coral RBF Z) en finishte als twaalfde.

Pieter Keunen eindigde met Kavaliers Blue (v.Zirocco Blue VDL) en Kolivar (v.Colestus) als vijfde en zesde in het kampioenschap voor zesjarigen. Schaefer Raposa kreeg een pechfoutje in de barrage met K-Tanagra (v.Don Diablo HX) en eindigde als 15e. Met de uit NMK-kampioene Footlose HX gefokte Jagger HX (v.Ustinov) behoorde Pieter tot het selecte groep dubbele foutlozen in de finale van de zevenjarigen en finishte als één-na-snelste. Ook Michel Hendrix deed goede zaken in het kampioenschap voor zevenjarigen, met James Bond HX (v.Douglas) kwam hij op de zevende plaats en met Jive Z.G. (v.Zinedine B) werd hij achtste.