Succesvol concours in Drammen voor Tim en Oda

13 mei 2019

Timothy Hendrix en Oda Charlotte Lyngvaer hebben het CSI2* in Drammen afgelopen week succesvol afgerond. Met Gogolinus pakte Tim de hoofdprijs in de 1.40m-finale, terwijl Oda vervolgens met Cendy VDP knap naar de vierde prijs sprong in de 1.45m-Grand Prix. Ook kon Oda met Goanita HX weer eens een overwinning binnenhalen.

Met meerdere paarden nemen Tim en Oda deel aan de Drammen Spring Tour, dat ook komende week nog op hun programma staat. Afgelopen week zijn ze gelijk voortvarend van start gegaan, met meerdere plaatsingen en zelfs een overwinning in de Gold Small Final (1.40m) voor Timothy met Gogolinus (v.Sheraton). Op donderdag was het duo al als zesde geëindigd na een foutloze rit in het tweefasen 1.35m. Vrijdags had Tim onder meer succes met Kimmel SCF (v.Amaretto d’Arco), waarmee hij als derde eindigde in het 1.45m direct op tijd.

Goanita HX
Op vrijdag bleken Oda en Goanita HX (v.Zandor Z) weer eens een maatje te groot voor de concurrentie. Ze wonnen het 1.35m tweefasen en daarmee zorgde Oda voor een mooie Noorse overwinning in Drammen. Op donderdag sprong Oda al dubbel foutloos naar de zesde prijs in het 1.40m met de Quality Time-dochter Grasshopper. Drie dagen later kon ze het concours prachtig afsluiten met een vierde prijs met Cendy VDP (v.Triomphe de Muze) in de 1.45m-Grand Prix. Daarin eindigden ze overigens net achter de -eveneens dubbel foutloos springende- Pal Flam met de DSHS’er Elisabeth (v.Applaus).

Archieffoto Cendy VDP – Wil Smeets