Succes voor Apart, Chakira en Cape Coral RBF Z

18 november 2018

Op verschillende internationale concoursen sprongen -voormalige- Stal Hendrix-paarden zich in de kijker. Onder Pieter Devos won de door Stal Hendrix gefokte en via de DSHS verkochte Apart de Wereldbeker van Stuttgart en op CSI2* De Peelbergen eindigde Abdel Saïd als tweede met de via Stal Hendrix verkochte Chakira. Ook maakte Cape Coral RBF Z hier zijn debuut met zijn nieuwe ruiter.

De winst in de Longines FEI World Cup van de Stuttgart German Masters werd opgeëist door een overtuigend rijdende Pieter Devos met de goed springende Larino-zoon Apart. Dertien jaar geleden kwam deze opvallende vos ter wereld bij familie Hendrix en in 2009 werd hij via de Dutch Sport Horse Sales verkocht. Vorig jaar vormden zijn sterke prestaties al reden om hem te verkiezen tot DSHS Horse of the Year. Vandaag toonde hij zich weer een maatje te groot in de Wereldbeker/Grand Prix van Stuttgart. Met een voorsprong van ruim zeven seconden (!) pakten ze de winst, een nieuwe Mercedes met waarde van 80.000 euro.

Geslaagd debuut
De Grand Prix van CSI2* De Peelbergen stond uitgeschreven op 1.45/1.50m-niveau en hierin pakte Abdel Saïd de tweede prijs met de via Stal Hendrix verkochte Sheraton-dochter Chakira. Ook Stal Hendrix-amazone Sophie Hinners kwam sterk voor de dag in dit hoofdnummer. Een dubbele nulrit met Vittorio 8 leverde haar de vijfde prijs op. Op ditzelfde concours debuteerde de hengst Cape Coral RBF Z (v.Cornet Obolensky) met zijn nieuwe ruiter Michel Hendrix. De door Pieter Keunen opgeleide schimmel sprong gelijk dubbel foutloos naar de zesde prijs in de 1.35/1.40m-finale. Dat belooft wat voor de toekomst!

Foto Apart: Tiffany van Halle