Sterke resultaten op goed georganiseerd CSI3* Lillestrom

24 februari 2019

Op het uitstekend georganiseerde Norwegian Horse Festival, dat dit jaar voor het eerst plaatsvond in Lillestrom, behaalden Timothy en Oda goede resultaten. Zo maakte Tim met de negenjarige Kimmel SCF een geweldig Grand Prix-debuut wat hen de zevende prijs opleverde, en sprong Oda zeven keer in de prijzen waaronder een knappe 5e plaats in het 1.50m met Cendy VDP en weer eens een zege met Goanita HX.

“Voor Oda is het een thuisconcours en dat was voor ons één van de redenen om deze week naar Noorwegen te gaan. Het was een fantastisch concours, niet alleen qua resultaten maar ook zeker qua accommodatie, sfeer en faciliteiten”, vertelt Timothy Hendrix. “Het concours vond dit jaar voor het eerst in Lillestrom plaats en ze hebben het geweldig georganiseerd. Alles onder één dak, meerdere grote losrijpistes, een mooi aangeklede hoofdpiste, alles hebben ze goed voor elkaar. Er zit een ambitieuze organisatie achter die in de toekomst ook méér dan een CSI3* wil organiseren. De potentie is er van alle kanten”, is hij enthousiast.

Opvallende resultaten
Meerdere paarden van Stal Hendrix sprongen zich in de prijzen, en ook de referenties deden uitstekende zaken. Zo won Oda met Goanita HX (v.Zandor Z) het 1.30m op donderdag, met ruim twee seconden voorsprong op de concurrentie, en werden ze twee dagen later op ditzelfde niveau tweede. Met Cendy VDP (v.Triomphe de Muze) eindigde Oda vrijdags knap als vijfde na een dubbele nulrit in het 1.50m, werd ze eerder al zesde in het 1.40m en sloot ze het concours af met een elfde prijs in de 1.50m-Grand Prix. De eerder door Timothy gereden Dustin (v.Ustinov) kwam sterk voor de dag met Fredrik Spetz. Zij wonnen vrijdags het 1.50m en finishten in de Grand Prix als zesde. Ook Sanna Backlund deed in Lillestrom goede zaken met Zorro H (v.Numero Uno), die nog in mede-eigendom van Stal Hendrix is, zoals een negende prijs in de Grand Prix en een zesde in het 1.50m op vrijdag.

Grand Prix-debuut
Timothy ontpopte zich in de Grand Prix tot beste Nederlander. Zijn nog relatief onervaren Kimmel SCF (v.Amaretto d’Arco) maakte hier zijn Grand Prix-debuut en deed dat met twee geweldige foutloze rondes. “Van tevoren was het niet de bedoeling om hem in de Grote Prijs te starten, want het doel was om hier ervaring op te doen. Maar hij voelde de hele week goed aan dus besloot ik het erop te wagen. Dat pakte geweldig uit, hij heeft nog nooit een rankingproef of tweesterren-Grand Prix gesprongen en dan rondt hij zijn eerste Grand Prix -zelfs op driesterrenniveau- gelijk af met een dubbel foutloze rit. Dat kon niet beter!”