Stal Hendrix-hengsten leveren (internationale) winnaars

26 juli 2021

Niet alleen topvererver Bustique boekt uitstekende internationale resultaten met zijn nakomelingen, ook van Don Diablo HX kon een nakomeling gehuldigd worden als internationale winnaar afgelopen week. Daarnaast leverde de jonge belofte Lambada Shake AG uit zijn eerste jaargang gelijk het kampioensveulen van Overijssel.

Op het CSIO4* in Warsaw, boekte Edouard Schmitz maar liefst twee overwinningen in de Youngster Tour met de Don Diablo HX-nakomeling Illusion. Deze achtjarige ruin maakte in 2019 deel uit van de collectie van de Dutch Sport Horse Sales en wist op het Poolse topconcours op zowel donderdag als vrijdag te winnen. In de Grand Prix van CSI2* Peelbergen kwam de door Stal Hendrix zelf gefokte en opgeleide Harvard HX (v.Bustique) tot een mooi resultaat. Shane O’Meara sprong dubbel foutloos naar de zesde prijs met deze in 2012 geboren KWPN’er.

Kampioensveulen
De door R. Fledderus gefokte Revelin (Lambada Shake AG x Hampshire VDL) werd op de Centrale Keuring van Overijssel verkozen tot kampioen van de springveulens. Daarmee verdiende dit uit de eerste jaargang van Lambada Shake AG geboren veulen bovendien een uitnodiging voor de Nationale Veulenkeuring.