Stamboek Holsteiner Verband
Kleur Vos
Geboortedatum 2020
Schofthoogte 1.72m
Dekgeld € 800,-

DINELLO - Informatie

Dinello, imponerend Holsteins toptalent

Eén van de uitschieters op de Holsteiner hengstenkeuring was deze Dinello, die dankzij zijn sterke optreden en dito afkomst werd uitgeroepen tot premiehengst. Hij trok daar direct de aandacht van Paul Hendrix. “Dinello is een imposante verschijning. Met zijn uitstraling, persoonlijkheid en manier van springen is het een paard dat echt op je netvlies gebrand blijft staan. We zijn dan ook verheugd hem naar Nederland te hebben kunnen halen. Zijn eerste sprongetjes thuis zijn bijzonder veelbelovend.”

Het fokproduct van Ute Witt heeft een fabelachtige bloedsopbouw en hij komt uit dezelfde moeder als het 1.60m Grand Prix-paard Quadros 3 (v.Quidam de Revel), waarmee Marco Kutscher succesvol was in Grote Prijzen en het Global Champions Tour-circuit. De oudste nakomelingen van deze Holsteins gekeurde hengst zijn reeds succesvol op het hoogste niveau, waaronder Tiffany Fosters topspringpaard Hamilton. Een andere halfbroer van Dinello is de 1.45/1.50m-geklasseerde Cees 5 (v.Cesano II) van Philip Koch. Dinello vertegenwoordigt Holsteiner stam 741 en is nauwverwant aan topvererver Cardento. Onder Peter Eriksson droeg deze schimmel bij aan de zilveren medailles voor Zweden op de Olympische Spelen, Wereldruiterspelen en het Europese Kampioenschap. In de fokkerij heeft deze Capitol I-zoon zijn sporen verdiend als vader van uitschieters als Catch Me Not S, H&M Cue Channa, Kilkenny, Fiber Fresh Popeye en Grand Slam VDL. Dinello’s grootmoeder Lady Estelle is een halfzus van Cardento en daarmee ook van de Olympische hengst VDL Cartello (v.Cartani) van Darragh Kenny.

Met zijn primering treedt Dinello in de voetsporen van vader Dinken en grootvader Diarado (Siegerhengst). De Holsteiner Verbandshengst Dinken maakte een verbluffende indruk in de jongepaardenwedstrijden maar een blessure belette hem van een verdere sportloopbaan. Als vererver bouwt hij een sterke reputatie op en met deze Dinello presenteert hij een groot natuurtalent.

Stamboom

DINKEN
DIARADO
DIAMANT DE SEMILLY
ROXETTE I
INKEN I
CASSINI I
DOLLI II
PIA ESTELLE
CORRADO I
COR DE LA BRYERE
SOLEIL
LADY ESTELLE
CONTENDER
B-ESTELLE

Videos

Results

Offspring