Stamboek KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Kleur Bruin
Geboortedatum 2018
Schofthoogte 1.67m
Dekgeld € 850,-

NEWMARKET VM - Informatie

Newmarket VM, modern toptalent met sterke afkomst

In het voorjaar van 2021 is Newmarket VM goedgekeurd bij het KWPN met een mooie score van 83,5 punten en aansluitend voor de helft verkocht aan Team Nijhof. Paul Hendrix: “We zijn er van overtuigd dat Newmarket VM echt een stakeholder kan gaan worden. Hij combineert een ongelooflijk mooi model met veel hengstuitdrukking, een top pedigree en een manier van springen die je zelden ziet.” Zijn eerste veulens worden in 2022 verwacht.

Zijn vader Chacoon Blue is een sterk verervende zoon van Chacco-Blue en presteerde zelf op internationaal 1.50m-niveau met Philip Rüping. Zijn oudste nakomelingen zijn vijf jaar en maken veel indruk in de jonge paarden- en hengstencompetities. Newmarket VM’s moeder Nouvelle Star Z bracht al meerdere springpaarden en brengt de waardevolle genen in van topverervers Numero Uno en Carthago. Uit deze directe lijn komt onder meer de internationale sport- en fokhengst Zambesi.

In het verrichtingsrapportage wordt Newmarket VM geroemd om zijn goede balans in galop, voorzichtigheid, zeer goede lichaamsgebruik en voorbeentechniek, vermogen en overzicht. Hij was al één van de meest opvallende hengsten in de tweede bezichtiging en heeft in het verrichtingsonderzoek rondom weten te overtuigen. Voor zowel zijn lichtvoetige galop, vlugge reflexen, goede techniek en aanleg als springpaard pronken 8,5’en op zijn cijferlijst.

WFFS-status: geen drager

Stamboom

CHACOON BLUE
CHACCO BLUE
CHAMBERTIN
CONTARA
CINDINA
CARTOON
WIDINA II
NOUVELLE STAR Z
NUMERO UNO
LIBERO H
JOLANDA
CELESTE Z
CARTHAGO
KAIZEN

Videos

Results

Offspring