Stamboek KWPN (Royal Dutch Sporthorse)
Kleur Bruin
Geboortedatum 2018
Schofthoogte 1.67m
Dekgeld € 1.000,-

NEWMARKET VM - Informatie

Newmarket VM, blijft zich opvallend ontwikkelen

In het voorjaar van 2021 is Newmarket VM goedgekeurd bij het KWPN met een mooie score van 83,5 punten en deels verkocht aan Team Nijhof. Paul Hendrix: “We zijn er van overtuigd dat Newmarket VM echt een stakeholder kan gaan worden. Hij combineert een ongelooflijk mooi model met veel hengstuitdrukking, een top pedigree en een manier van springen die je zelden ziet. Daar komt bij dat hij in 2022 een overtuigende eerste jaargang veulens heeft gebracht. Zijn nakomelingen vallen op met hun goede model, verhoudingen en beweging.”

Onder Kars Bonhof maakte Newmarket VM afgelopen winter voor het tweede jaar op rij veel indruk in de hengstencompetitie. Met zijn goede springmanieren, atletische vermogen, voorzichtigheid, snelle reflexen en goede instelling behoort hij tot de betere hengsten van zijn jaargang. “Newmarket VM gaat een grote toekomst tegemoet en we zijn blij dat de fokkers hem waarderen. We proberen hem met Team Nijhof optimaal te laten ontwikkelen in zowel sport als fokkerij.”

Zijn vader Chacoon Blue is een sterk verervende zoon van Chacco-Blue en presteerde zelf op internationaal 1.50m-niveau met Philip Rüping. Zijn oudste nakomelingen maken veel indruk in de jonge paarden- en hengstencompetities. Newmarket VM’s moeder Nouvelle Star Z bracht al meerdere springpaarden en brengt de waardevolle genen in van topverervers Numero Uno en Carthago. Uit deze directe lijn komt onder meer de internationale sport- en fokhengst Zambesi.

WFFS-status: geen drager

Stamboom

CHACOON BLUE
CHACCO BLUE
CHAMBERTIN
CONTARA
CINDINA
CARTOON
WIDINA II
NOUVELLE STAR Z
NUMERO UNO
LIBERO H
JOLANDA
CELESTE Z
CARTHAGO
KAIZEN

Videos

Results

Offspring