Stamboek Selle Francais
Kleur Bruin
Geboortedatum 2015
Schofthoogte 1.67m
Dekgeld € 1.000,-

FARZACK DES ABBAYES - Informatie

Farzack des Abbayes, de veelbelovende Franse kampioen

Met de beloftevolle Farzack des Abbayes heeft Stal Hendrix een fantastisch Frans talent in huis. Op de nationale kampioenschappen in Fontainebleau won deze SF en Zangersheide gekeurde hengst in 2019 de kampioenstitel bij de vierjarigen. Inmiddels heeft hij een veelbelovende start gemaakt in de internationale sport.

In de internationale jonge paardenwedstrijden heeft de veelbelovende Montender-zoon al heel wat nulrondes gerealiseerd en ook met zijn eerste veulens maakt hij een fantastische indruk. Paul Hendrix: “We kijken er naar uit hoe hij zich komend jaar verder gaan ontwikkelen als sportpaard. Met zijn eerste veulens heeft hij gelijk goede zaken gedaan. Er zijn goede prijzen betaald voor zijn veulens op de veilingen. Voor zowel sport als fokkerij heeft Farzack de Abbayes een grote toekomst voor zich, dat is een ding dat zeker is!”

Farzack des Abbayes stamt af van de Olympische hengst Montender, die zelf ongekend succesvol was. Onder Marco Kutscher won hij dubbel brons op de OS en dubbel goud op het EK. In de fokkerij maakt Montender naam dankzij uitschieters als Tokyo du Soleil, Monte Bellini en Messenger. Moeder Palme du Landey leverde al het internationale 1.45m-paard Urtimack des Abbayes en de 1.40m geklasseerde Valmack des Abbayes. Uit deze Franse moederlijn zijn al talloze internationale springpaarden voortgekomen, waaronder het Grand Prix-paard Viva de Malica.

WFFS-status: geen drager

Stamboom

Montender
Contender
Calypso II  
Gofine 
Jesprit
Burggraaf
Esprit
Palme du Landey 
Flipper d'Elle
Double Espoir
Pavlova des Malais
Edelweis du Landey
Socrate de Chivre
Djerba

Videos

Results

Offspring