Stamboek Selle Francais
Kleur Bruin
Geboortedatum 2015
Schofthoogte 1.67m
Dekgeld € 1.000,-

FARZACK DES ABBAYES - Informatie

Farzack des Abbayes, de veelbelovende Franse kampioen

Al decennia lang behoort Frankrijk tot de meest toonaangevende fokkerijlanden ter wereld. Met de komst van de beloftevolle vijfjarige Farzack des Abbayes heeft Stal Hendrix een fantastisch Frans talent in huis gehaald. Op de nationale kampioenschappen in Fontainebleau won deze SF en Zangersheide gekeurde hengst in 2019 de kampioenstitel bij de vierjarigen.

De sensationeel springende Farzack des Abbayes heeft in Frankrijk een sterk seizoen achter de rug en wordt bij Stal Hendrix verder opgeleid voor de sport. Zijn eigen kwaliteiten in combinatie met zijn genenpakket maken hem zeer interessant voor de fokkerij. Hij stamt af van de Olympische hengst Montender, die zelf ongekend succesvol was. Onder Marco Kutscher won deze Contender-zoon dubbel brons op de Olympische Spelen van Athene en op het EK in San Patrignano won hij zowel individueel als met het team de gouden medaille. In de fokkerij maakt Montender naam dankzij uitschieters op het hoogste niveau als Tokyo du Soleil, Monte Bellini en Messenger. Moeder Palme du Landey combineert de verervers Flipper d’Elle en Socrate de Chivre in haar pedigree en leverde in combinatie met L’Arc de Triomphe al het internationale 1.45m-springpaard Urtimack des Abbayes van Sham Al Assad en de 1.40m geklasseerde Valmack des Abbayes van Regis Bouguennec.

Uit deze Franse moederlijn zijn al talloze internationale springpaarden voortgekomen, waaronder ook het Grand Prix-springpaard Viva de Malica (v.Lagon de l’Abbaye) van Kevin Staut. De goed gemodelleerde Farzack des Abbayes beschikt over een fantastische, gedragen galop waarin hij uitblinkt met zijn natuurlijke balans. Op de sprong overtuigt hij met zijn goede techniek, vermogen en inzet.

Stamboom

Montender
Contender
Calypso II  
Gofine 
Jesprit
Burggraaf
Esprit
Palme du Landey 
Flipper d'Elle
Double Espoir
Pavlova des Malais
Edelweis du Landey
Socrate de Chivre
Djerba

Videos

Results

Offspring