Stamboek Selle Francais
Kleur Bruin
Geboortedatum 2015
Schofthoogte 1.67m
Dekgeld € 1.000,-

FARZACK DES ABBAYES - Informatie

Farzack des Abbayes gaat veelbelovend van start in sport en fokkerij

Komend jaar ligt de focus voor Farzack des Abbayes volledig op de sport en hij is daardoor enkel via diepvriessperma beschikbaar voor de fokkerij. Onder Gaj Riossa ontwikkelt het Franse toptalent zich zeer goed en zijn internationale palmares kenmerkt zich door de vele nulrondes en plaatsingen. In 2019 won deze Selle Francias en Zangersheide gekeurde hengst de kampioenstitel voor vierjarigen op de nationale kampioenschappen in Fontainebleau. Sindsdien is hij zich continu positief blijven ontwikkelen.

Naast een fantastische start in de internationale sport, heeft de Montender-zoon ook een veelbelovend begin gemaakt als vererver. Paul Hendrix: “We kijken er naar uit hoe Farzack des Abbayes zich de komende jaren verder gaat ontwikkelen als sportpaard. Met zijn eerste veulens heeft hij gelijk goede zaken gedaan. Er zijn goede prijzen betaald voor zijn veulens op de veilingen en zijn oudste nakomelingen laten veel kwaliteit bij het vrijspringen zien. Voor zowel sport als fokkerij heeft Farzack een grote toekomst voor zich, dat is een ding dat zeker is!”

Farzack des Abbayes stamt af van de Olympische hengst Montender, die zelf ongekend succesvol was. Onder Marco Kutscher won hij dubbel brons op de OS en dubbel goud op het EK. In de fokkerij maakt Montender naam dankzij uitschieters als Tokyo du Soleil, Monte Bellini en Messenger. Moeder Palme du Landey leverde al het internationale 1.45m-paard Urtimack des Abbayes en de 1.40m geklasseerde Valmack des Abbayes. Uit deze Franse moederlijn zijn al talloze internationale springpaarden voortgekomen, waaronder het Grand Prix-paard Viva de Malica.

2023 | Alleen diepvries-sperma beschikbaar.

WFFS-status: geen drager

Stamboom

Montender
Contender
Calypso II  
Gofine 
Jesprit
Burggraaf
Esprit
Palme du Landey 
Flipper d'Elle
Double Espoir
Pavlova des Malais
Edelweis du Landey
Socrate de Chivre
Djerba

Videos

Results

Offspring