Meerdere zeges op CSI2* De Peelbergen

20 januari 2019

Het team van Stal Hendrix was goed op dreef dit weekend op het CSI2* in De Peelbergen. Zo won Oda Charlotte Lyngvaer met Goanita HX weer eens een internationale rubriek en zegevierde Timothy Hendrix met Gogolinus in de 1.35m-finale.

Op het eerste internationale concours van 2019 is Oda Charlotte direct voortvarend van start gegaan met de door Stal Hendrix zelfgefokte Zandor Z-dochter Goanita HX. Na 14(!) internationale zeges in 2018 was het voor dit duo op CSI2* De Peelbergen ook gelijk weer raak. Ze wonnen het 1.30m direct op tijd, en eindigden in de finale op zondag op 3/100e seconde afstand van de winnaar als tweede. Vrijdags konden ze zich al als vijfde opstellen in het 1.30m. Ook met de Namelus R-zoon Hurby boekte Oda goede resultaten, zo finishten ze zaterdags als tweede bij de zevenjarigen.

Drie keer geplaatst
Daar kon Timothy Hendrix natuurlijk niet voor onderdoen, en dat bewees hij met een mooie overwinning in de 1.35m-finale met Gogolinus (v.Sheraton). Zij waren op dit niveau al twee keer eerder geplaatst in Kronenberg, zo pakten ze de derde prijs in het 1.35m- direct op tijd nét achter Sophie Hinners met Giolita (v.Zirocco Blue VDL). Met haar GP-troef Vittorio 8 (v.Valentino DDH) deed Sophie goede zaken in het hoofdnummer op zondagmiddag. In deze 1.45m-Grand Prix eindigden ze als tiende nadat één tijdstrafpunt hen net buiten de barrage hield.

Don Diablo HX valt op
Dankzij een dubbele nulrit behoorde Michel Hendrix vrijdags tot de prijswinnaars in de 1.45m-rankingproef met de hengst Don Diablo HX (v.Vittorio). In de 1.40m-finale pakte hij nog de zevende prijs mee dankzij een dubbel foutloos resultaat met de goed springende Zirocco Blue VDL-zoon Fair Field.