Meerdere overwinningen in één weekend

2 juni 2019

Het was een succesvol weekend voor Stal Hendrix. Niet alleen dankzij de goedkeuring van Ludovicus bij het KWPN, maar ook zeker dankzij de eerste 2*Grand Prix-overwinning van stalamazone Sophie Hinners in Opglabbeek. Daarnaast deed Dagma onder Emma Bocken goede zaken door de GP voor Children te winnen in Wierden en maakte HX-referentie Cita mooie reclame in Langley.

Vorige week in Tubbergen eindigde Sophie Hinners al op het podium in de CSI2*-Grand Prix met de Valentino DDH-zoon Vittorio 8. Daar leidde een dubbele nulrit tot de derde plaats, nadat ze eerder die week ook al als derde konden opstellen in het klassieke 1.45m. Deze week stond CSI2* Opglabbeek op het programma en dat zorgde voor een prachtig hoogtepunt op zaterdagavond. Daarin bleef Sophie voor op 14 concurrenten in de barrage en pakte zo de hoofdprijs in de Grand Prix.

Dagma en Cita
Op het Dutch Youngster Festival in Wierden kwam regerend Nederlands kampioen children Emma Bocken succesvol in actie met Stal Hendrix’ Dagma (v.Tangelo van de Zuuthoeve). In de op 1.30m-niveau verreden Grand Prix bleven ze met bijna drie seconden voorsprong voor op de rest van het deelnemersveld. Eerder waren ze al dubbel nul in de landenwedstrijd, een mooie stap richting het EK later dit jaar. In het Canadese Langley sprong de via Stal Hendrix verkochte Casall-dochter Cita zich in de kijker. Onder Daniel Coyle won ze het 5*-1.50m op het Thunderbird Show Park. “Cita is weer helemaal terug in topvorm, veel eerder dan ik had verwacht. Als je haar iets vraagt, doet ze altijd haar uiterste best. Ze voelde hier weer geweldig aan en ik denk dat ze weer op hetzelfde niveau zit als vorig jaar, maar ik probeer haar nog niet teveel te pushen want het is ook belangrijk dat ze het spelletje leuk blijft vinden. En dat doet ze!”, reageerde de ruiter.