Ludovicus met 83,5 punten goedgekeurd bij het KWPN

1 juni 2019

Na vorig jaar Kardinaal HX en Kempinski, heeft Stal Hendrix vandaag opnieuw een talentvolle hengst goedgekeurd gekregen bij het KWPN. De door mede-eigenaar Jos Althuyzen gefokte Edinburgh-zoon Ludovicus behaalde een prachtig puntentotaal van 83,5 en behoorde daarmee tot de top van dit voorjaarsonderzoek.

Tijdens de eindpresentatie gaf Ludovicus (Edinburgh x Balou du Rouet) blijk van zijn kwaliteiten. In het verrichtingsrapportage wordt hij omschreven als een eerlijke, betrouwbare en sympathieke hengst met een goede tot zeer goede instelling. De galop is krachtig, actief en heeft een goede ruimte en zeer goede gedragenheid. Ludovicus laat zich heel geconcentreerd naar de sprong rijden en springt met goede tot zeer goede reflexen, en een goed lichaamsgebruik. Ludovicus lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel atletisch vermogen en heeft de kwaliteit om boven de sprong heel makkelijk naar voren te kunnen doorschakelen. Dat resulteerde in een mooie cijferlijst met daarop 8,5-en voor de galop, reflexen, vermogen, instelling en aanleg als springpaard.

Ludovicus staat dit seizoen ter dekking bij Jos en Trudi Houwen, en is vanaf heden via vers verzendsperma beschikbaar voor de fokkerij.

Foto Horses.nl/Paardenkrant