Leone Jei, medaille winnende HX referentie

6 september 2021

Onder Martin Fuchs leverde de negenjarige Baltic VDL-zoon Leone Jei fantastische prestaties op het Europese Kampioenschap in Riesenbeck. Dat resulteerde in zowel teamgoud als individueel zilver voor deze van Stal Hendrix afkomstige KWPN’er.

De in 2012 bij fokker G.M. van Mersbergen geboren Hay El Desta Ali (Baltic VDL x Corland) heeft daarmee geweldige reclame gemaakt. Hij werd op zesjarige leeftijd ontdekt door Stal Hendrix nadat hij één internationale wedstrijd had gesprongen onder Koen Leemans. In september 2018 kwam de talentvolle schimmel naar Stal Hendrix en ruim een half jaar later verruilde de tot Leone Jei omgedoopte ruin van eigenaar. De Zwitserse Adolfo Juri kocht het toptalent voor Martin Fuchs.

Opmars
Onder Martin Fuchs is Leone Jei zich fantastisch blijven ontwikkelen. In het voorjaar van 2019 begonnen ze in de Youngster Tour en precies twee jaar later maakten ze in Wellington hun 1.60m-debuut. Afgelopen juni maakte het duo al deel uit van het winnende landenteam in de Nations Cup-wedstrijd van Sankt Gallen, waarin ze knap dubbel nul bleven. En na een derde plaats in de 5*-GP van La Baule en tweede plaats in de 5*-GP van Chantilly, hebben ze hun naam nu gevestigd dankzij deze topprestaties op het EK.

Stal Hendrix feliciteert Martin Fuchs, Adolfo Juri en alle andere betrokkenen met dit geweldige succes. Uiteraard ook de welgemeende felicitaties aan André Thieme als winnaar van het goud, en Peder Fredricson als bronze medaillist.