Lambrusco aangewezen voor verrichtingsonderzoek

13 augustus 2021

De vijfjarige Entertainer-zoon Lambrusco is via de Blom Cup aangewezen voor het 21 dagen durende verrichtingsonderzoek van het KWPN. Hij overtuigde alle drie dagen in Valkenswaard en sprong in de finale bovendien naar de tweede plaats onder Sophie Hinners. Daarmee verdiende hij tevens een uitnodiging voor het WK jonge springpaarden.

Lambrusco is door Pieter en Loes Keunen gefokt uit de goed verervende Lux-dochter Total Touch, die eerder al onder meer het Grand Prix-springpaard Bardolino (v.Cardento) leverde. Onder Reiko Takeda nam deze halfbroer van Lambrusco deel aan de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Total Touch leverde daarnaast ook het internationale 1.45m-springpaard Dide (v.Calvaro Z) en de via de Dutch Sport Horse Sales verkochte Gitania (v.Cantos). Stal Hendrix is van veulen af aan mede-eigenaar van dit speciale talent.

De zeer complete Lambrusco combineert een zeer atletisch model met een geweldige manier van springen, veel lichaamsgebruik, veel vermogen en een hele goede instelling. Daarmee maakte hij een overtuigende indruk op de hengstenkeuringscommissie, die hem daarmee met genoegen uitnodigden voor het verrichtingsonderzoek.