Jacadello levert uitschieters in geslaagde derde editie van HX Auctions

21 december 2021

Gisteravond is de derde veiling op het veilingplatform van Stal Hendrix met veel succes afgerond. Twee zeer opvallende nakomelingen van Jacadello, die verkocht zijn voor 50.000 en 48.000 euro, bleken de absolute smaakmakers binnen deze sterke collectie driejarigen. Ook voor de andere talenten in de HX Auctions was goede internationale interesse en zo kwam de gemiddelde prijs uit op bijna 30.000 euro.

Paul Hendrix spreekt terecht van een verrassend goed verlopen veiling. Samen met zoon Michel en neef Timothy Hendrix selecteerde hij tien toptalenten uit de eigen fokkerij en opfok. De Jacadello-dochter Neeltje (mv.Lupicor) vertrekt voor 50.000 euro naar Zwitserland en datzelfde land van bestemming heeft de Jacadello-dochter Nadine-L (mv.Bustique) voor 48.000 euro gekregen. “Het is heel mooi dat we gelijk uit de eerste jaargang van Jacadello twee van zulke voltreffers hebben kunnen aanbieden. Er was veel interesse voor deze twee merries, evenals voor de andere paarden in de veiling. Het is ons opnieuw duidelijk geworden dat voor kwaliteit goed betaald wordt.”

Sterke afsluiter
Uit de eigen fokkerij van Stal Hendrix bracht bijvoorbeeld de Ultimo van ter Moude-dochter Normandy HX (mv.Entertainer) met 34.000 euro een goede prijs op. Zij blijft net als de Cape Coral RBF Z-dochter Napoliena K (mv.Eurocommerce Napels), die voor 44.000 euro is verkocht, in Nederland. Andere paarden zijn verkocht naar Zweden, Amerika en Duitsland. “Alle tien paarden zijn in goede handen terecht gekomen en we kijken echt uit naar hun ontwikkelingen in de toekomst. We hebben een fantastisch eerste seizoen gehad met HX Auctions en het is geweldig om de derde veiling binnen één jaar op zo een wijze te kunnen afsluiten. Ons veilingplatform heeft zich daarmee goed in de markt gezet en dat geeft goede hoop voor de toekomst”, besluit Paul Hendrix.