GP overwinningen voor Hendrick’s HX en Isabella HX

20 juli 2021

Michel Hendrix zorgde voor een mooi sportief weekend door de overwinning in de Grand Prix van CSI2* Opglabbeek op te eisen. Dat deed hij met de Bustique-nakomeling Hendrick’s HX, die uit de eigen fokkerij van Stal Hendrix komt. In Finland zorgde de eveneens uit eigen fokkerij komende Isabella HX voor een Grand Prix-zege. Onder Sanna Backlund voerde zij een volledige top-4 van Stal Hendrix-paarden aan in Finland.

Tien combinaties plaatsten zich voor de barrage van de Grand Prix op het Sentower Park in Opglabbeek. Met bijna een volle seconde voorsprong greep Michel daarin de zege met de negenjarige Hendrick’s HX. Deze Bustique-zoon werd gefokt uit de internationale sportmerrie Kathja (v.Concorde) en won ook in mei al een 1.45m-proef met Michel Hendrix.

Top 4 van Stal Hendrix
Als enige dubbel foutloos bleef Sanna Backlund met de via de Dutch Sport Horse Sales verkochte Isabella HX (Diamant de Semilly uit de Grand Prix-merrie Melisimo v.Libero H) in de Silver Grand Prix in het Finse Aino. De eerder onder Oda Charlotte Lyngvaer zeer succesvolle Zandor Z-dochter Goanita HX (uit de Grand Prix-merrie Bonita v.Bal Pare) liet in deze nationale Grand Prix zien ook met nieuwe ruiter Peppi Salo tot goede prestaties te kunnen komen. Zij eindigden als tweede, net voor Petra Heikkinen met de eveneens door Stal Hendrix gefokte en opgeleide Hands Up HX (Applaus x Vittorio) terwijl Wilma Heikkinen met de via de Stal Hendrix verkochte Elvis PS (v.Zidane) als vierde kon opstellen.