Goede resultaten in Opglabbeek en St.Tropez

14 oktober 2019

Stal Hendrix kan weer terugkijken op een sportief goed weekend. Oda Charlotte Lyngvaer kwam met verschillende paarden aan de start op CSI2* Opglabbeek en won daar twee proeven met de zeer succesvolle Goanita HX. Michel Hendrix verblijft voor twee weken in Saint Tropez en reed in de eerste week met zowel Entertainer als Fair Field in de prijzen.

Onder Oda heeft de door Stal Hendrix zelf gefokte Goanita HX (v.Zandor Z) zich ontpopt tot een echte winnaar. De afgelopen twee weken verschenen ze vijf maal aan de start op het CSI2* Opglabbeek en in alle vijf de proeven konden ze vervolgens voorop in de prijsuitreiking! Vorige week wonnen ze zowel het 1.30m en het 1.35m tweefasen alsook het 1.35m direct op tijd. Afgelopen week kwam daar op donderdag een overwinning in het 1.30m bij, gevolgd door de zege in het goed bezette 1.35m met bijna honderd deelnemers. Bij de zevenjarigen sprong Oda met Hello HX (v.Afellay), eveneens uit de eigen fokkerij van Stal Hendrix, naar de zesde plaats op donderdag en vijfde plaats op zaterdag in het 1.35m voor zevenjarigen.

Goede vorm
Michel Hendrix vertoeft twee weken in Saint Tropez voor de Hubside Fall Tour, waarmee hij het outdoorseizoen nog wat kan verlengen. In de 1.45m Longines Ranking proef op zaterdag sprong hij met de hengst Entertainer (v.Warrant) dubbel foutloos naar de vierde prijs. Daarna was het de beurt aan de Zirocco Blue VDL-zoon Fair Field, in mede-eigendom van Stal Brinkman en Jeroen Verver, en zij finishten knap als vijfde in het 1.50m op dit viersterrenconcours.