Geweldige winst voor Kardinaal HX in de Blom Cup

20 augustus 2020

Om meerdere redenen kan het team van Stal Hendrix terugkijken op een geslaagde week in Valkenswaard, al is de overwinning van de hengst Kardinaal HX in de Blom Cup voor vijfjarigen er wel écht eentje voor in de boeken. Bij de vierjarigen verdiende de hengst Lambada Shake AG de hoogste punten en ook andere paarden zorgden voor mooie reclame.

De uit de eigen fokkerij komende KWPN-goedgekeurde hengst Kardinaal HX (Don Diablo HX x Karandasj) kwam geweldig voor de dag op het fraaie terrein van de Tops International Arena in Valkenswaard. Onder Pieter Keunen sprong hij alle drie dagen foutloos en in een tienkoppige barrage trokken ze overtuigend de overwinning naar zich toe. “Hij voelde goed, voorheen was hij vaak wat kijkerig en gespannen maar nu hij meer ervaring heeft, komt hij helemaal tot z’n recht. Hier in deze imponerende omgeving was Kardinaal HX alle dagen super bij de les, ik ben heel trots op hem!”, reageerde Pieter Keunen.

Net buiten de tijd
Het scheelde niet veel of twee hengsten uit de stallen van familie Hendrix waren kampioen geworden. Bij de vierjarigen behaalde de fantastisch springende KWPN-goedgekeurde hengst Lambada Shake AG met een 9.4 en een 9 de hoogste cijfers van de dag, toegekend door Enda Carroll en Ralph van Venrooij. Onder Tim van den Oetelaar finishte de Aganix du Seigneur-zoon spijtig gezien net buiten de tijd en daarmee zakten ze terug naar de negende positie. Op de vierde plek eindigde de Cape Coral RBF Z-nakomeling Lucifer JDV onder Sophie Hinners , die zich met een 9.0 en een 9.2 eveneens in de kijker sprong. Tot slot behaalde Sophie Hinners bij de zevenjarigen een geweldige tweede plaats met de Durrant-nakomeling Istabraq TCS, terwijl de via de Dutch Sport Horse Sales verkochte Ici (Douglas x Lux) onder Shane O’Meara vierde werd.

Foto: DigiShots