Footlose HX (v.Bustique) lost verwachtingen in

28 september 2020

Onder Ali Wolff heeft de Bustique-dochter Footlose HX van zich doen spreken afgelopen weekend. De Amerikaanse amazone vormt sinds deze zomer een combinatie met de door Stal Hendrix gefokte en opgeleide kampioensmerrie. In de Grand Prix van de Split Rock Jumping Tour in Columbus leverde een sterke dubbele nulrit de tweede prijs op.

Als driejarige sprong Footlose HX (Bustique x Concorde) op de stamboekkeuring al naar 90 punten en op de Nationale Merriekeuring greep de opvallende merrie vervolgens de kampioenstitel. Vervolgens groeide ze onder Pieter Keunen door in de nationale en internationale springsport. Als achtjarige verkocht Stal Hendrix haar naar het buitenland en afgelopen zomer is ze onder het zadel gekomen van Ali Wolff, die haar al gelijk naar 3* en 4*-concoursen mee nam. Zo maakte Footlose HX in augustus een geweldig internationaal 1.50m-debuut, met slechts één tijdfoutje en een achtste plaats. In de Grand Prix van de Split Rock Jumping Tour greep het duo de tweede plaats en met dergelijke internationale prestaties lost ze hoge verwachtingen in.

Bustique
“We zijn heel blij met de opvallende prestaties van Footlose HX. Het is opnieuw een nakomeling van onze hengst Bustique, die zich keer op keer bewijst als beste zoon van Indoctro in de fokkerij”, vertelt Paul Hendrix. “Daarnaast is het natuurlijke mooie reclame voor zowel onze stal als voor het KWPN stamboek. NMK-kampioen worden is maar weinig merries gegeven en Footlose HX bewijst hiermee dat het wel degelijk mogelijk is om op jonge leeftijd al een goede inschatting van de kwaliteiten te maken. Als driejarige leek Footlose HX al een potentieel Grand Prix-paard en we zijn heel verheugd dat ze zich nu weet te onderscheiden op het hogere niveau. Gelukkig hebben we nog een veelbelovende zoon van haar, de van Ustinov afstammende Jagger HX, en we blijven de prestaties van Footlose HX op de voet volgen!”