Elite-status bij AES voor Cape Coral RBF Z

7 juli 2022

Met name op basis van zijn fokkerijprestaties is de Cornet Obolensky-zoon Cape Coral RBF Z bij het AES uitgeroepen tot elitehengst. Een mooie onderscheiding voor de opvallend sterk verervende hengst van Stal Hendrix, die zelf ook kan terugkijken op een goede sportloopbaan.

De dertienjarige Cape Coral RBF Z (Cornet Obolensky x Argentinus) heeft zelf tot op internationaal 1.50m-niveau gesprongen en blijkt een voortreffelijke vererver. Op basis van die beide prestaties is hij toegetreden tot het AES-elitecorps.

IJzersterke start
Uit zijn officiële eerste jaargang bereikten drie nakomelingen de finale van de Blom Cup voor vijfjarigen in 2021. Afgelopen winter werden al zijn drie gepresenteerde zonen aangewezen voor het verrichtingsonderzoek en werd uit zijn eerdere jaargang zoon No Mercy goedgekeurd bij het KWPN met 81,5 punten. Hij geeft zijn goede model, galop en springtalent duidelijk door. Zijn oudste twee nakomelingen van vóór goedkeuring zijn beide al internationaal geklasseerd en uit zijn 2016-jaargang springen heel wat nakomelingen zich in de kijker. Eerder drukte Cape Coral RBF Z al een stempel op de keuringen. Lilly HX en Lady dy Loma werden uitgeroepen tot CK-kampioenes en La Suprise SF eindigde als reservekampioen. Vier dochters werden uitgenodigd voor de NMK, waar Lilly HX als vierde geplaatst werd. La Luna Especiale viel op in de merrietest waarvoor ze met 83 punten slaagde. In de jonge paardenrubrieken vallen uit diezelfde jaargang nakomelingen als Lady Diva HX, Limestone HX, Largita en Laguna HX positief op.