Een woord van dank aan Ian Millar

2 mei 2019

Vandaag werd bekend dat tienvoudig Olympisch ruiter Ian Millar zijn wedstrijdcarrière heeft beëindigd. Een mooi moment om nog eens stil te staan bij de vele successen en goede samenwerking tussen Ian Millar en Stal Hendrix. Een verbintenis die niet alleen zakelijk maar ook privé zeer waardevol is gebleken, en die door de nieuwe generatie Millar en Hendrix met genoegen wordt voortgezet.

De samenwerking tussen Stal Hendrix en Ian Millar begon na een ontmoeting op Spruce Meadows in 1983. “Daar trof ik Emile en hij zei me dat ik het moest laten weten wanneer ik in Europa was, en nodigde me gelijk uit op Stal Hendrix. Toevallig had ik dat najaar tijd en ben ik naar Nederland gekomen. Daar vertelde Emile me dat hij me een heel apart paard wilde laten zien. Eentje die ik óf geweldig zou vinden, óf helemaal niets. Het was Big Ben, hij gaf me gelijk een fantastisch gevoel en binnen drie kwartier was de koop geregeld”, blikte Ian Millar terug in het DSHS Magazine van 2017. De Etratat-zoon bleek meteen een voltreffer en dat legde een stevig fundament voor een vruchtbare samenwerking. Het jaar erop nam ‘Captain Canada’ Ian Millar met hem deel aan de Olympische Spelen van Los Angeles, in 1987 wonnen ze individueel en teamgoud op de Pan American Games in Indianapolis en ook in 1988 én 1992 was Big Ben de partner van Ian Millar op de Olympische Spelen. Andere hoogtepunten uit hun carrière zijn onder meer de overwinning in de Wereldbekerfinale in Gothenburg in 1989 en de Grand Prix van Spruce Meadows in 1991.

Ruim 35 jaar vriendschap
Big Ben zorgde voor de aftrap van een voortreffelijke samenwerking en vriendschap. “Big Ben heeft Ian heel veel gebracht, maar ons ook zeker. Dankzij die referentie hebben we onze klantenkring enorm kunnen uitbreiden, en kwamen zelfs internationale TV-ploegen naar onze stal om de oorsprong van Big Ben in kaart te brengen. En het is niet bij één toppaard gebleven, want Ian heeft in totaal aan zeven (!) Olympische Spelen deelgenomen met paarden die hij bij onze stal gevonden heeft”, vertelt Paul Hendrix. “Naast Big Ben zijn dat Dorincord (Sydney 2000), Promise Me (Athene 2004), In Style (Hong Kong 2008 – teamzilver) en Star Power (London 2012). De groei van Stal Hendrix is evenredig verlopen aan de bloeiende carrière van Ian. Het heeft er zelfs meerdere malen voor gezorgd dat het voltallige Canadese team op paarden aan de start verscheen die ze bij Stal Hendrix gekocht hadden. Dan denk ik zo aan ruiters als Jill Henselwood, Beth Underhill, Yann Candele en Laura Balisky. We hebben met Ian, en inmiddels ook met zijn kinderen Jonathan en Amy, een hele intensieve relatie opgebouwd. Ian heeft voor ons bedrijf en op persoonlijk vlak veel betekend. We zijn hem heel dankbaar voor zijn vertrouwen en vriendschap, en zetten dit ook graag voort met zijn kinderen.”