DSHS-paarden presteren in Ermelo, Lilly HX vierde in NMK

16 augustus 2019

Tijdens de KWPN Kampioenschappen in Ermelo werd Stal Hendrix op meerdere terreinen goed vertegenwoordigd. Zo sprongen de voor de Dutch Sport Horse Sales geselecteerde I.Wellie R58 en Jean Couture naar podiumplaatsen in de Blom Cup, en bezette de zelfgefokte Cape Coral RBF Z-dochter Lilly HX de vierde plaats in de finale van de Nationale Merriekeuring.

Uit zijn eerste jaargang waren maar liefst vier dochters van Cape Coral RBF Z geselecteerd voor de Nationale Merriekeuring. Onder hen de kampioen van Limburg: Lilly HX (mv.Libero H), de kampioen van Brabant: Lady Dy Loma (mv.Landor S, fokker W. Swinkels uit Aarle Rixtel) van Anouk Vermeulen, en de reservekampioen van Overijssel: La Suprise SF (mv.Ustinov) van fokker Henry Huis in ’t Veld. Van dit gezelschap mocht Lilly HX, gefokt uit de Wereldbekerfinaliste Melisimo, terugkeren voor de 14-koppige finale op het hoofdterrein. Daarin werd ze geroemd om haar sterke model en galop, en goede afdruk en vermogen bij het springen. Uit de eerste jaargang van Gaspahr werd dochter Lebora (mv.Diarado, fokker familie Leenders uit Helden) van Stal Hendrix uitgenodigd voor de finale waarin deze aansprekende merrie elf werd. Ze werd gevolgd door een dochter van Vittorio, Littoriane O (mv.Numero Uno) van de Limburgse fokker Adri van Oerle.

DSHS uitschieters
In de springkampioenschappen voor jonge paarden om de Blom Cup reed Rob Heijligers de voor de Dutch Sport Horse Sales geselecteerde I.Wellie R58 (Dexter R x Mermus R) knap naar het zilver bij de zesjarigen. Stal Hendrix-amazone Sophie Hinners sprong voortreffelijke rondes met de Arezzo VDL-zoon Jean Couture (mv.Tangelo van de Zuuthoeve), die eveneens op 24 september onder de hamer zal komen, en zag dat beloond met de bronzen positie.